4. Dünya piyanistler günü Müziksev’de kutlandı

  • 0
  • 958
4. Dünya piyanistler günü Müziksev’de kutlandı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

4. Dünya Piyanistler Günü, Gülsin Onay’ın MÜZİKSEV’de verdiği özel konserle kutlandı. Kutlamaya piyanist ve orkestra şefi İbrahim Yazıcı ile Onay’ın ustalık sınıfı öğrencisi Duygu Dedeoğlu da birer eser seslendirerek renk kattı.

“2011 yılında herkesin bir günü olduğunu ve piyanistlerin özel bir günü olmadığını fark ettim” diyen Onay,  6 Aralık gününü, “Dünya Piyanistler Günü” olarak ilan etmişti. Dört yıl sonra İzmir bir ilke imza attı ve Dünya Piyanistler Günü için ilk konser İzmir’de düzenlendi. Konsere Onay’ın İzmir’deki yakın dostları katıldı.

Amerika’dayken İzmirli dostlarının “Dünya Piyanistler Günü’nü unutmadık. Seninle birlikte kutlamak istiyoruz” diye mesaj gönderdiğini anlatan Gülsin Onay, “ben de gelirim dedim ve akşam yemeğine gelir gibi geldim. Bu yıl 4. Dünya Piyanistler Günü ilk defa konser ile kutlanıyor, seneye İzmir’den başlayarak ve sonraki yıllarda farklı şehirlerde olmak üzere, her yıl 6 Aralık’ta bir piyano maratonu düzenlenecek. Sabah 10.00’da başlayıp, gece 12.00’ye kadar sürecek ve her yaştan her seviyeden tüm piyanistlerin katılımıyla bir piyano şöleni yaşanacak” dedi.
 
Gülsin Onay, konserin son eseri olarak seslendirdiği Chopin’in Noktrün’ünü bu gün (6 Aralık) yaşama veda eden Prof. Dr. Talat S. Halman’ın anısına ithaf etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv