4.İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali Cuma başlıyor

  • 0
  • 1.009
4.İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali Cuma başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2009 yılından beri İzmir’de doğaçlama tiyatronun öncülerinden biri olan Oyun Hamuru Tiyatrosu geleneksel olarak her yıl düzenledikleri, bu sene de 4.’sü düzenlenecek olan “İzmir Doğaçlama Tiyatro Festivali” için hazırlıklarını tamamladı.
 
Açılışı 5 Aralık Cuma günü Ege Üniversitesi’nde yapılacak festival, 5-6-7 Aralık tarihlerinde Türkiye’nin dört bir yanından gelen doğaçlama tiyatro oyuncuları ve kuramcılarını Oyun Hamuru Tiyatrosu önderliğinde İzmir’de ağırlayacak. Bu yıl festivale beşi İzmir’den onüç doğaçlama tiyatro grubu katılacak. Gruplar üç akşam İzmir’in farklı sahnelerinde
farklı formatlarla oynayacaklar.
 
Festival kapsamında 6 Aralık Cumartesi günü Ege Üniversitesi’nde yapılacak olan atölyelerle doğaçlamaya gönül verenlere de katkıda bulunmayı hedefleyen Oyun Hamuru Tiyatrosu atölye detayları ile ilgili de bilgi verdi. Atölyeler Ege Üniversitesi içinde yapılacak. Cumartesi sabah olacak atölyeleri Doç. Dr. Selen KORAD BİRKİYE, Yrd. Doç. Dr. Selda ERGÜN, Öğr. Gör. Erdem EREM yönetecek. Atölyeler doğaçlama tiyatronun farklı formatları üzerine olacak. Topluluk bu sene ki festival konseptinin, son zamanlarda tüm insanlık olarak çok ihtiyaç duyduğumuz “Barış” kavramı olacağının altını çizerek Aralık ayında gerçekleşecek olan bu festival ile yeni bir yıla barış ve umut dilekleri ile gireceklerini belirttiler.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv