5 madalya ile döndüler

  • 0
  • 695
Yazı Boyutu:

İzmir BüyükşehirBelediyesi sporcuları, Mersin’de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nda 2 altın, 1gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.  

Londra Olimpiyatları’na 9 sporcu gönderen, 2012yılında aldığı kupa ve madalyalarla Türkiye’nin en başarılı ikinci kulübü olanİzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 15 sporcuyla katıldığıMersin’deki Akdeniz Oyunları’na da damgasını vurdu. İzmir Büyükşehir Belediyesisporcuları, güreşte 2 altın, atletizmde 1 gümüş ile 1 bronz, cimnastikte de 1bronz madalya kazandı.

 Güreşte iki altın
17. Akdeniz Oyunları'nda grekoromen stil 74 kilo finalinde milli güreşçiEmrah Kuş, Hırvat rakibi Neven Zugaj’ı 2-0 yenerek altın madalya kazanırken, 60kilo finalinde ise Mevlüt Arık, Fransız rakibi Tarik Belmandi sakatlığınedeniyle mindere çıkmayınca, güreşmeden altın madalyanın sahibi oldu.

Cimnastikte bronz
Artistik Cimnastik Alet finallerinde mücadele eden Ferhat Arıcan, paraleldebronz madalya kazandı. Finalde, Fransız Kevin Antoniotti 15.033, İspanyol LopezMartinez Ruben 15.000 Ferhat Arıcan Arıcan ise 14.866 puan topladı.

Atletizmde de madalya
Kadınlar 4x400 metre bayrak finalinde üç takım mücadele ederken İzmirlisporcu Derya Yıldırım’ın yer aldığı Saliha Özyurt, Birsen Engin ve SemaApak’dan oluşan Türk takımı, 3.43.61'lik derecesiyle yarışı üçüncü tamamladı.Fas takımı ikinci olmasına rağmen kulvar ihlali yaptığı gerekçesiylediskalifiye edilince, Türkiye gümüş madalya aldı.

Atletizm erkekler 4x100 metre bayrak finalinde İzmirlisporcu Ferhat Altunkalem ile birlikte İsmail Aslan, İzzet Safer ve UmutcanEmektaş’ın yer aldığı Türk takımı, 42.82'lik derecesiyle bronz madalya aldı.

 Başarıylatemsil ettiler
17. Akdeniz Oyunları’nda İzmirli sporcular Aslı İskit, Esin Sağdıç ve SedaYörükler’in yer aldığı Türk Kadın Hentbol takımı, İspanya'ya 29-23 yenilerekoyunları altıncı sırada bitirdi.  Okçulukta ise bayanlarda BegülLöklüoğlu, erkeklerde de Yağız Yılmaz 4.’lük derecesi alarak yarışmalarıtamamladı. İzmir adına ayrıca Elçin Baykal Öncü, Aybüke Aktuna mücadele etti.Kadınlar 20 kilometre yürüyüş yarışında mücadele eden 19 yaşındaki İzmirlisporcu Gamze Özgör, midesinde yanma hissetmesi sebebiyle mücadeleyi yarımbırakmak zorunda kaldı. Judoda ise kadınlar 78 kilo müsabakalarında İzmirtemsilcisi Nazmiye Yılmaz 4. oldu.

Kadınlar 4x100 metre bayrak finalinde ise İzmirli sporcuAksel Gürcan Demirtaş’ın da yer aldığı Saliha Özyurt, Hatice Öztürk ve Sema Apak'tanoluşan Türk takımı, 46.24'lük derecesiyle beşinci sırayı aldı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv