5 yıldızlı kurban satış yerine tam not

  • 0
  • 571
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda hizmeteaçtığı modern Kurban Satış ve Kesim Yeri’ni hem kurban satıcıları, hem dealıcılar çok beğendi.  Bayram öncesikurban almak üzere tesise gelen vatandaşlar, kendilerin sunulan bu imkanınayrıcalıklı bir hizmet olduğunu vurgulayarak, “Bu koşullarda, gönülrahatlığıyla kurbanımızı alıyoruz. Bayramda da, gönül rahatlığıyla, buradakeseceğiz” diye memnuniyetlerini dile getiriyor. Hayvanlarını satmak üzerekilometrelerce uzaktan Karşıyaka’ya gelen hayvan satıcıları da, tesistekendileri için konaklama yerinin dahi unutulmamış olduğunu belirterek, BaşkanDurak’a teşekkür etti. 


Üstü kapalı, çevresikoruma altında, özel bölümlere ayrılmış alanlarda rahat kullanım imkanı bulunankurban kesim ve satış yerinin tüm ihtiyaçlar düşünülerek hazırlandığınıbelirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Kurban satış yerleriülkemizde çoğunlukla geçici hazırlandığından olması gereken altyapıdan yoksunkalıyor. Kurulan çadırlarda hem hayvanlar zorluklar yaşıyor, hem de alıcılarzorlanıyor. Kurban kesim yerlerinde yaşanan kargaşa ise büyük sıkıntılaryaşanmasına neden oluyor. Belediyemiz sınırları içinde, sürekli açık kalacakhayvan satış yeri ile kesim yeri projesini hazırladık. Bu yıl hizmete geçirdik.Tüm altyapısı hazırlanan alanda her türlü hava koşullarında hiçbir sıkıntıyaşanmadan tüm ihtiyaçlar giderilebilecek. Hayvan kesim yerleri de büyükbaş veküçükbaşlar için ayrı ayrı hazırlandı. Hijyen koşullarda kesim olacak“ dedi. 

Toplam 400 büyükbaş ile 125 küçükbaş hayvan kapasiteli üçayrı bölümden oluşan Karşıyaka Kurban Satış ve Kesim Yeri içerisinde atıklariçin arıtma kuyuları, hayvan yemleri için depolar, her bölümde çeşmeler, hayvanyükleme ve indirme rampaları,  kafeterya,güvenlik ofisi, otopark alanı bulunuyor. Alan içerisinde ayrıca özel teçhizatlarla hazırlanmış kapalı kesimyerleri bulunuyor. 

Karşıyaka’da kurban kesim yerleri ayrıca semt kapalıpazarlar olarak belirlendi.   Karşıyaka BelediyesiVeteriner İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğükurban satış ve kesim alanlarını bayram öncesi ve sonrası sürekli denetimaltında bulundurabilmek için özel ekipler oluşturdu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Direnişin simgesi unutulmadı

Peyzaj mimarlarından Karşıyaka’ya hatıra ormanı

Bayraklı'da 19 Mayıs etkinlikleri başladı

“Özel” çocuklardan Başkan Kınay'a ziyaret

Arşiv