68'de ikinci hayat

  • 0
  • 951
Yazı Boyutu:

Balıkesirli Raif Acar 68 yaşında ikinci hayatına başladı. 3çocuk annesi kızı Birsen Özdemir’in (43) karaciğerinden parça vererek can aşısıolduğu Raif dedenin ameliyat sonrası bakımını da güzel torunu Tuğçe Herman (19)üstlendi.  Son üç yıla kadar dedesi veanneannesiyle yaşayan Tuğçe, “Beni dedemle anneannem büyüttü. Hem torunlarıyım,hem evlatları. Dedeme bu zor günlerinde yardımcı olabildiğim için çok mutluyum.Evde birlikte kağıt oynardık, şimdi hastanede oynayıp keyifli zamangeçiriyoruz” dedi.

Köy hizmetleri Müdürlüğü’nden emekli  3 çocuk 9 torun sahibi Raif Acar, 2 yıl öncefıtık ameliyatı geçirdi. Karaciğer yetmezliğine götüren şikayetleri buameliyattan sonra başladı. Tedavi başlandı. “Sarılık olursun” diye uyarıldığınıancak önemsemediğini belirten Acar, siroz tanısı koyulduktan sonra gerçeklerleyüz yüze geldiğini söyledi.  Siroztanısının ardından hekimlerinin karaciğer nakli kararı aldığı  Acar, İzmir Kent Hastanesi’ne yattı. 3 çocuğuda verici olmak için gönüllü olan Raif Acar’a 3 çocuk annesi kızı BirsenÖzdemir’in donör olması uygun bulundu. Nitekim baba- kız geçtiğimiz 28 ŞubatCuma günü İzmir Kent Hastanesi’nde Doç. Dr. MuratKılıç ve  Doç. Dr. Murat Zeytunlubaşkanlığındaki Prof. Dr. Çiğdem Arıkan, Prof. Dr. Mehmet  Alper, Opr. Cahit Yılmaz, Opr. Dr. ZaferÖnen, Opr. Dr. Rasim Farajov ve Dr. Onur Duygu’dan oluşan ekip tarafından nakiloperasyonuna alındı. Başarılı geçen nakil sonrasında Raif Acar 68 yaşındaikinci hayata başlarken, babasına can olmanın mutluluğunu yaşayan BirsenÖzdemir, “Üç kardeşiz. Üçümüz de gönüllüydük. Ancak iki kardeşimde şeker vetansiyon sorunları çıktı. Ameliyat öncesi bende de bronşit başladı. Üç güntedaviden sonra nakile hazır hale geldim. Babam iyi, ben iyiyim. Çok damutluyum. Çünkü 19 yaşındaki kızım Tuğçe 16 yıl dedesi ve anneannesi Emine Acarile birlikte yaşadı. Babam ve annem kızımı büyüttü. Kızımın üzerinde emekleriçok büyük.  Nakil ameliyatından sonrakızım hem bana hem dedesine baktı. Dayısı Mustafa Acar da yanımızdan ayrılmadı.Kızım babamla benim odam arasında mekik dokudu, o da torun olarak görevini yaptı, bu da beni çok mutlu etti” diyekonuştu.

Kızının karaciğerinin parçasıylayeni bir hayat bulup, torunun özenli, güler yüzlü bakımıyla nekahat döneminikeyifle geçiren dede Acar, “hayırlı evlatlar, torunlar yetiştirmişiz, ne mutlubize” dedi. En çok anne ve dedesinin ameliyatının bitmesini beklerken stresegirdiğini, heyecanlandığını belirten torun Tuğçe de şunları söyledi:“Beni dedemle anneannem büyüttü. Yanlarından 3 yıl önceayrıldım, artık Erdek’te oturan annemleyim. Ama her fırsatta bir arayageliyoruz. Onların hem torunları, hem evlatlarıyım. Dedeme bu zor günlerindeyardımcı olabildiğim için çok mutluyum. Evde birlikte kağıt oynardık, şimdihastanede oynayıp keyifli zaman geçiriyoruz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv