"7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" İzmir'de!

  • 0
  • 808
Yazı Boyutu:

Tiyatro Kumpanyası, Yücel Ertentarafından Ahmet Say’ın öyküsünden uyarlanan, Fazıl Say’ın besteleriylerenklendirilen ve İstanbul sahnelerinde büyük ses getiren yeni oyunu "7000Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar" ile 3 MartPazartesi günü İzmir'de. 

Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası, masaltadında politik bir güldürü ile İzmir'deki tiyatro severler ile buluşuyor.İstanbul'da büyük ses getiren “7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar” adlıoyun, 3 Mart Pazartesi günü saat 20.30'da Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu'ndaizleyiciler ile buluşuyor. Oyunun biletleri, www.tiyatrokumpanyasi.com adresinden, Biletix'ten ve E.Ü.AKM Yunus Emre Salonugişelerinden temin edilebiliyor. 

Babaile oğlu buluşturan oyun
Türkiye’ninyetiştirdiği en önemli müzik yazarlarından ve edebiyatçılarından Ahmet Say’ın“İpek Halıya Ters Binen Kedi” öyküsünden usta tiyatro yönetmeni Yücel Ertentarafından tiyatroya uyarlanan oyun, dünyaca ünlü besteci ve piyanist FazılSay’ın müzikleriyle sahnede hayat buluyor. 

"7000Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar", dini kendisine araç ederek ticaretihırsızlık ile bağdaştıran kurnaz ve dolandırıcı bir tüccarın öyküsü. Zamansızve kurgusuz bir hikaye üzerinden hareket etse de, zaman zaman Türkiye’ningündemine göndermelerde bulunan oyun, Tiyatro Kumpanyası kurucusu KemalKocatürk tarafından, “Ticaretin  7 bin yıllık serüvenine kahkahalarlaeşlik edeceğimiz ibretlik bir masal” olarak tanımlanıyor. 

TiyatroKumpanyası
KemalKocatürk’ün “Yalansız, yalın ve harbiden tiyatro” söylemi etrafındaşekillenerek Türk tiyatrosuna yeni bir soluk getiren Tiyatro Kumpanyası,2011'de Can Yücel’den Genco Erkal’ın uyarladığı ve Kemal Kocatürk’ün yönetipoynadığı “Can” adlı tek kişilik oyunla tiyatro dünyasına merhaba demişti.Yayınladığı tek kitapla 50’nin üzerinde baskıya ulaşan ve Türkiye’nin en çokokunan şairlerinden biri olmasıyla ünlenen Ahmed Arif’in yaşam öyküsünü“Hasretinden Prangalar Eskittim” adlı oyunuyla 2012’de şiir severlere aktaranTiyatro Kumpanyası, 2013 başında çocuklara yönelik şiddet karşıtı, müzikli vedanslı “Oturan Boğa” adlı çocuk oyununu sahneye koymuştu. Aynı yıl mutsuz birailenin mutluluğu arayan küçük kızının öyküsünün anlatıldığı “Küçürekkız” ise,önce Makedonya’daki Mot Festivali’nde, daha sonra da İstanbul’da izleyicilerile buluşmuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv