8 kadından biri “Meme kanseri” olma riski taşıyor

  • 0
  • 659
8 kadından biri “Meme kanseri” olma riski taşıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

2004 yılından beri tüm dünyada “Memekanseri farkındalık ayı” olarak çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Ekim ayındaEge Üniversitesi Kanserle savaş Araştırma ve Uygulama Merkezi bilgilendirmetoplantıları yapılıyor.

Merkez Müdürü Prof.Dr. Ayfer Haydaroğlu etkinliklerkapsamında 27 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 13.00- 15.00’te E.Ü. Tıp Fakültesi20 Mayıs Salonu’nda “Memeniz Size İhanet Edebilir, Erken Tanı Hayat Kurtarır”sloganıyla, halka açık bilgilendirme, eğlence ve müzik içeren toplantıyapılacağını belirtti. Prof.Dr. Haydaroğlu ayrıca 31 Ekim 2014 Cuma günü KonakMeydan pembe renge bürünecek.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIYOR

Meme kanserinin, tarama yöntemleriyle artık ölümcül olmaktançıkmasına rağmen, görülme sıklığının her yıl yüzde 1,5 artış gösterdiğinibelirten Prof.Dr. Haydaroğlu, “Erken teşhis hayat kurtarır. Her 8 kadından birimeme kanseri olma riski taşıyor. Kadınlar 40 yaşından sonra 2 yılda bir, 50yaşından sonra her yıl mamografi çekilmelidir” diyor.

Meme kanserinde, 0 evrede yüzde 96, 1. Evrede yüzde 92, 2.Evrede yüzde 85, 3. Evrede yüzde 66, 4. Evrede yüzde 21 kurtulma şansı var. 

  İZMİR(EgeAjans/ Tahir Naldöğen)

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT)

Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması

Diyabetik Retinopati Hastalığında Erken Tanı Önemli

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Arşiv