AASSM'de “muhteşem düet”

  • 0
  • 645
Yazı Boyutu:

 İzmir Büyükşehir Belediyesi AhmedAdnan Saygun Sanat Merkezi, 2013-2014 sezonuna muhteşem bir başlangıç yaptı.Sufi müziğiyle modern cazı birleştirerek evrensel bir üne kavuşan ve dünyanınen iyi cazcıları arasında yer alan Dhafer Youssef, ünlü klarnetçi HüsnüŞenlendirici ile birlikte sahne aldı. Konsere İzmirli sanatseverler büyük ilgigösterdi.

Sadeceİzmir’in değil, Türkiye’nin de en nitelikli konser salonları arasında yer alanİzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), yenisezona uzun yıllar unutulmayacak bir konserle “merhaba” dedi. Sezonun ilkkonserine dünyaca ünlü caz sanatçısı Dhafer Youssef Quartet ile HüsnüŞenlendirici konuk oldu.
 

Sufi gelenekleri ve Arap liriklerinden beslenen müziğiyle dünyanın en iyicazcılarından ve Tunus underground müziğinin temel taşlarından biri olarakkabul edilen Dhafer Youssef ile klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yibuluşturan konsere İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Salonun tüm koltuklarınındolduğu konseri izlemek isteyen sanatseverler bilet gişeleri önünde uzunkuyruklar oluşturdu.

Görünmez Dervişlerin Dansı
Sınırlar ötesi bir etnik caz performansının sunulduğu konserde,Dhafer Youssef’in etkileyici vokal ve ud tekniğine Hüsnü Şenlendirici’ninklarneti başta olmak üzere, sıra dışı sesler eşlik etti. Dhafer Youssef (ud),Hüsnü Şenlendirici (klarnet), Aytaç Doğan (kanun), Kristjan Randalu (piyano),Eivind Aarset (gitar), Phill Donkin (bass) ve Chander Sardjoe’nun (davul) yeraldığı “Dance of the Invisible Dervishes - Görünmez Dervişlerin Dansı” müzikprojesi, ayrı ülkelerden bir araya gelen virtüözleri İzmirlilerle buluşturdu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Arşiv