ABD’ye ihracatlarını Fancy Food Fuarı ile arttıracak

  • 0
  • 820
Yazı Boyutu:

Dünya’nın en büyük gıda ithalatçısı ülkesi konumundakiAmerika Birleşik Devletleri’ne ihracatını arttırmak isteyen Türk gıda sektörü,New York’ta düzenlenen Summer Fancy Food Show fuarına 46 firma ile akın etti.

Summer Fancy Food Show Fuarı’nın ağırlıklı olarak, ABD'ninDoğu yakasındaki alıcılara hitap ettiğini ve 59 yıldır aralıksız olarakdüzenlenen bir fuar olduğunu belirten Ege ihracatçı Birlikleri KoordinatörBaşkanı Mustafa Türkmenoğlu, ABD’nin en prestijli gıda fuarına milli katılımınEkonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde, Ege İhracatçı Birlikleri tarafındangerçekleştirildiğini kaydetti.

 30 Haziran – 2 Temmuz 2013 tarihleri arasında ABD'nin NewYork kentinde düzenlenen  Summer Fancy Food Show Fuarı’nda ağırlıklıolarak işlenmiş gıda ürünleri, gurme yiyecekleri ile içecek ve şekerlemeürünleri ağırlıklı 180 binin üzerinde farklı ürün sergilendi. Dünya genelinde2500’den fazla gıda firmasının stand açarak katıldığı fuarı, T.C. New YorkBaşkonsolosu Levent Bilgen, New York Ticaret Ataşeleri Serhan Kara ve AhmetCanlı ziyaret etti. Türkiye standının tasarımı ABD’li fuar idaresi tarafındançok beğenildi.

 Her yıl yaklaşık 25 bin profesyonel ziyaretçinin ziyaretettiği ve bünyesinde pek çok eğitim programının düzenlendiği fuar, gıdaalıcıları ve tedarikçileri tarafından dünyanın en önemli ticari fuarlarıarasında değerlendirilmekte olduğunu dile getiren Türkmenoğlu,”EkonomiBakanlığı koordinasyonunda düzenlenen, Ege İhracatçı Birlikleri tarafındanorganize edilen Summer Fancy Food Show fuarına bu sene on altıncı millikatılımı gerçekleştirdik. Yaklaşık 2 bin 500 ABD'li ve yabancı firmanıniştirakçi olarak katıldığı, toplam sergi alanının yaklaşık yüzde 32’sininuluslararası katılıma ayrıldığı bu fuarı, yaklaşık 25 bin alıcı ziyaret etti.Yiyecek ve içecek işleme sektörünün ABD imalat sanayinin yaklaşık yüzde 17’sinioluşturduğu göz önüne alındığında ihracatçılarımız için Amerika BirleşikDevletleri, her geçen sene daha da cazip bir pazar haline gelecek gibi görünüyor.Türkiye’nin ABD’ye gıda ürünleri ihracatı 2012 yılında bir önceki yıla göreyüzde 10’luk artışla 370 milyon dolara ulaştı. Önümüzdeki 3 yıllık süreçteABD’ye gıda ihracatımızın 500 milyon doları aşmasını hedefliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv