Adam Olacak Çocuk

  • 0
  • 968
Yazı Boyutu:

Bayraklı Attaroğlu İlköğretim Okulu’nun Sanat Etkinlikleri çalışması çerçevesinde Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda düzenlenen resim sergisi ve tiyatro oyunu ile izleyicileri hayran bıraktı. Özellikle okulun anasınıfı ve birinci sınıf öğrencilerinin çalışmaları büyük ilgi gördü.
 
Soyer Kültür Sanat Fabrikası (SKSF) çok güzel bir çalışmaya daha ev sahipliği yapıyor. Bayraklı Attaroğlu İlköğretim Okulu bu yıl öğrencilerin yeteneklerinin ortaya çıktığı Sanat Etkinlikleri çalışması çerçevesinde SKSF’de bir resim sergisi ve tiyatro oyunu sergilendi. Sergi ve “Acil Servis” adlı oyun izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Sergide yağlıboya, pastel boya ile yapılan resimlerin yana sıra ayna kumlama, pullarla bezeme portre çalışmaları ve röprodüksiyonlar, öğrencilerin Google Türkiye Yarışması’nda 50 bin kişiden ilk 200’e giren yapıtları da sergide yer alıyor.
Serginin açılışına katılan Milli Eğitim Müdürlüğü Bayraklı MEB Müdürlüğü Şube Müdürleri Halit Aslan ile Mesut Uğurlu yaptıkları konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda yapılan çalışmaların duyurulması konusunda bu tür sergilerin önemine değindiler.  Sanatın insan yaşamına farklı bir boyut getirdiğini ve çağdaş Türkiye için kültür ve sanata değer verilmesi gerektiğinin altını çizen şube müdürleri öğrencilerin yapıtları ile yakından ilgilendiler.  
 
Attaroğlu İlköğretim Okulu Müdürü Abdulgafur Araç, etkinlikler konusunda bilgi verirken, “Yapılan çalışmaların tümü okulumuzdaki öğrenciler tarafından gerçekleştirilmiştir. Biz bu yıl anasınıfı ve birinci sınıfların çalışmalarına da ağırlık verdik. Ancak diğer çocuklarımız da kendilerine olanak verildiğinde neler yapabileceklerini yapıtlarıyla gösterdiler” dedi.
Çalışmaları yönlendiren okulun Resim Öğretmeni Cansever Özden, amaçlarını ve bakış açılarını şöyle özetledi: “Sanat bilgeliği doğurur. Bilgelik toplumların var olmasını sağlayan bir güçtür. Sanatsal kimliği gelişmiş toplumların bilgeliği de gelişir ve toplumları yok oluştan kurtarır.  Bu düşünce ile olabildiğince çok sanatçı kimliği gelişmiş birey yetiştirmeyi amaç edinip, öğrencilerimizin bu yolda yaptığı çalışmaları sergilemek istedik. Ortaya konan yapıtlar öğrencilerimizin kendi yetenek ve hayal güçlerinin bir ürünüdür.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv