Afet anında daha soğukkanlı olacaklar

  • 0
  • 568
Yazı Boyutu:

İzmir Kent Konseyi’nin Kadın Meclisi üyeleri, aldıkları afeteğitimi ile enkazdan çıkma, müdahale öncesinde kazazedeler arasında öncelikbelirleme, deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, depreme hazırlık,nefes- bilinç kontrolü ve yangın gibi konularda hayati bilgiler edindi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Kent Konseyi Kadın Meclisibünyesindeki Doğal Afetlerde Kadınlar Çalışma Grubu tarafından yürütülen ToplumAfet Gönüllüleri eğitimi, renkli görüntülere sahne oldu.
İzmir Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü’ndehem teorik hem de uygulamaları eğitim alan kadınlar, herhangi bir afetdurumunda öncelikle neleri yapmaları ve neleri yapmamaları gerektiğini öğrendi.Enkazdan çıkma, “triyaj” (müdahale öncesinde kazazedeler arasında öncelikbelirleme), deprem anında ve sonrasında yapılması gerekenler, depreme hazırlık,nefes- bilinç kontrolü, yangın gibi konularda bilgi edinen kadınlar, artıkkendilerini daha güvende hissettiklerini söyledi. Çoğu İzmir BüyükşehirBelediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursu öğrencisi olan kursiyerler, SivilSavunma Müdürlüğü bünyesindeki “köpek eğitim merkezi”ni de ziyaret ederekçeşitli depremlerde görev yapan ve hayat kurtaran özel eğitimli köpekleri dahayakından tanıdı.

Ücretsiz eğitimlerde bugüne kadar yaklaşık 300 kadınaeğitim verildi. Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından yürütülen projeylekadınların, afet anında koruma refleksiyle hareket etmeleri yerine olaylarabilinçli ve soğukkanlı müdahale etmelerinin sağlanması hedefleniyor. Ücretsizeğitimlere katılan kadınlar, edindikleri bilgileri aileleri ve çevreleriyle depaylaşarak toplumsal bilincin artmasına katkıda bulunacaklar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi kurulacak

Gezegensel Sağlık Karnesi sıralamasında Türkiye birincisi

İKÇÜ Akredite Oldu

Dernek yöneticilerine Yeni Nesil Derbis eğitimi

26.Tanıtım Günleri başlıyor

Zeytin Fidanından Bilim Ormanına

Arşiv