Afrika, eğitimde “Türkiye” diyor

  • 0
  • 938
Yazı Boyutu:

Zambiya Eğitim Bakanı John Phiri, oğlunun öğrenci olduğuGediz Üniversitesi’ni ziyaret etti. Phiri, “Türkiye’nin böyle modernüniversitelere sahip olması, bizim için de şans. Ülkenize daha çok öğrenci göndermek,bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz” dedi   

 
Gediz Üniversitesi, Zambiya Eğitim Bakanı John Phiri’yiağırladı. Phiri, oğlu Leonard Phiri’nin işletme eğitimi gördüğü Gediz’i gezdi,Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Güneş’legörüştü.Zambiya Eğitim Bakanı, üniversiteye, Türkiye’ye ve İzmir’eövgü yağdırdı, “Ülkenizin böyle üniversitelere sahip olması bizler açısından dabüyük şans. Bu sayede gençlerimiz daha iyi eğitim görüyor” dedi. John Phiri,başta Gediz olmak üzere Türkiye’ye daha çok öğrenci göndereceklerini deaçıkladı, şunları söyledi:“Lisansın yanı sıra özellikle yüksek lisans ve doktoraprogramlarında da Zambiyalı gençlerin bu imkanlardan yararlanmasını istiyoruz.Dünyanın dört bir yanından öğrencilerin buluştuğu Gediz gibi Türküniversitelerinde alacakları kaliteli eğitimle, Zambiya’ya önemli hizmetlerdebulunacaklarına inanıyoruz. Eğitimle kurulan köprü, ülkelerimiz arasındakidostluk bağlarının daha güçlenmesini, ilişkilerin ilerlemesini de sağlayacak.”Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik de oğlunun eğitimi içinGediz’i seçen Zambiyalı bakana teşekkür etti. Prof. Dr. Çevik, Seyrek’tekikampüse kuracakları, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üretimindeverimliliği artıran hibrit santralin teknolojisine ilişkin yardım isteyenPhiri’ye destek sözü verdi, şöyle konuştu: Kollarımızı tüm dünyaya açtık“Gediz, İzmirli eğitim gönüllüleri tarafından insanlığadeğer katmak için kurulmuş, kollarını tüm dünyaya açmış bir üniversitedir.Hibrit santral teknolojisi başta olmak üzere her türlü desteğe ve işbirliğinehazırız. Zambiya’dan daha çok öğrencinin Türkiye’de eğitim görmesi, ülkemizadına da önemli. Bu öğrenciler, 4-5 yıl geçirdikleri Türkiye’yi ikincivatanları, İzmir’i de memleketleri olarak görecek, bizimle aynı dili konuşacak.Muhtemelen de birçoğu gelecekte çok iyi konumlara gelecek. Bizim için en büyükgurur tablosu da işte bu olacak. Hedefimiz 100 ülkeden bin yabancı öğrenciyeulaşıp, kültürleri buluşturup kaynaştırmak...” 
 
Bir hafta içinde4 konuk bakan gezdi  Kısa sürede 52 ülkedenöğrencileri bir araya getiren, bu sayıyı artırmak için yoğun tanıtımçalışmaları yapan Gediz Üniversitesi’nin başarısı ve çabası, yurtdışında dayankı uyandırıyor. Farklı ülkelerden devlet yöneticileri, Gediz’i görmek içingeliyor. Bir hafta içinde Zambiya Eğitim Bakanı John Phiri’ni yanı sıra RomanyaSosyal Diyalog Bakanı Doina Pana, Mali Kültür Bakanı Brono Maiga ve GineTicaret Bakanı Mohammed Dorval Doumbouya da heyetleriyle birlikte Seyrek’tekikampüsü gezdi. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, tüm dünyanın takdir etdip,ilgi gösterdiği bir eğitim ve bilim kurumu haline gelmenin mutluluğunuyaşadıklarını söyledi, “Bir dünya üniversitesi olma hedefine emin adımlarlailerliyoruz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv