Akdeniz’in “altın” adamları

  • 0
  • 656
Yazı Boyutu:

Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'nda grekoromengüreş kategorisinde ülkemizi temsil eden İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcularıEmrah Kuş ve Mevlüt Arık, sıkletlerinde altın madalyaya ulaşarak, hem ülkemizehem de İzmir’e büyük gurur yaşattılar.

 17. Akdeniz Oyunları’nda grekoromen güreşmüsabakalarına İzmirli sporcular damgasını vurdu. İzmir Büyükşehir BelediyesiGençlik ve Spor Kulübü’nden milli takıma seçilen iki güreşçimiz de oyunlardaaltın madalyaya ulaşarak, ülkemize büyük gurur yaşattı. 60 kilogramda MevlütArık ve 74 kilogramda Emrah Kuş, bu başarılarıyla İzmir BüyükşehirBelediyesi’nin yıllardır güreş sporuna yaptığı yatırımları karşılıksızbırakmadı.

CNR Mersin Yenişehir Fuar Alanı C holünde yapılan finalmüsabakasında 74 kilogram sporcumuz Emrah kuş, Hırvat rakibi NevenZugaj’ı 2-0 yenerek altın madalyanın sahibi oldu.
60 kilogram sporcumuz Mevlüt Arık ise Fransız rakibiTarım Belmadani'nın sakatlığından dolayı maça çıkmaması nedeniyle müsabakayapmadan birincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandı. Bu sonuçla birlikte Türkiye,grekoromen güreş kategorisinde oyunları 7 altın madalya ile tamamladı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısıaltında spor yaşamını sürdüren güreşçilerimizden Emrah Kuş, çok mutlu olduğunuifade ederek, “Özellikle Türkiye’de böyle bir başarı almam beni mutlu etti. Çokgururluyum. İnşallah bundan sonraki hedefim olimpiyatlar” dedi.

Diğer sporcumuz Mevlüt Arık ise “Bu şampiyonluğu çokistiyordum. Böyle bir başarıya çok ihtiyacım vardı. İnşallah bu madalya benitetikler ve dünya şampiyonu olurum” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv