Alaçatı’da Ege rüzgarlarına karşı hız ve dayanıklılık yarışı

  • 0
  • 779
Alaçatı’da Ege rüzgarlarına karşı  hız ve dayanıklılık yarışı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dünyanın dört bir yanından rüzgar sörfü vekiteboard (uçurtma sörfü) meraklılarını Ege’de buluşturan ve Türkiye’de ikidisiplini bir araya getiren tek yarış olan Red Bull Aegean Cross, 1-2 Eylül2014 tarihlerinde Alaçatı’da yapılacak. Ege denizinde uzun bir parkurda yarışacaksporcular hem rüzgar ve dalgalara, hem de birbirlerine meydan okuyarak en hızlıolabilmek için ter dökecek. Her seviyeden rüzgar sörfü ve kiteboardsporcularına açık olan yarış, Alaçatı Beach Resort Çark Plajı’ndan başlayıpSakız Adası açıklarına kadar uzanacak ve Alaçatı’daki bitiş noktasındatamamlanacak. 100’ü aşkın yerli ve yabancı sporcunun yarışması beklenen RedBull Aegean Cross 2014 için başvurular redbull.com/aegeancrossadresinden yapılıyor.

Türkiye’de rüzgar sörfü ve kiteboard’ubuluşturan tek yarış olan ve yıl boyunca su sporları tutkunlarınınsabırsızlıkla beklediği Red Bull Aegean Cross, 1-2 Eylül 2014’te yine iddialısörfçüleri Alaçatı’da buluşturuyor.

Ege Denizi’nin, hızı yer yer 40 knot’akadar ulaşan poyraz ve yıldız rüzgarlarının eşliğinde gerçekleşecek yarıştasporcular, Alaçatı Beach Resort Çark Plajı’ndan start alarak birbirleriyle vedoğa koşullarıyla mücadele edecek. Hem fiziksel, hem de zihinsel güç ve yetenekgerektiren yarış, her yıl olduğu gibi yine sörf meraklılarının ilgisiniAlaçatı’ya çevirecek.

Sporcular, ilk günkü eleme ve sıralamaturlarının ardından ikinci günkü finalde ayrı 2 kategoride yarışacak. Akategorisinde yarışacak sporcular kuş uçuşu mesafede 32 km’lik, Bkategorisindekilerse 10 km’lik parkuru tamamlamaya çalışacak. En hızlısporcuyla birlikte en hızlı rüzgar sörfçüsü ve en hızlı kiteboard sporcusu,erkek ve kadın kategorilerinde ayrı ayrı ödüllendirilecek.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv