Aliağa Petkim: 64 Banvit:76

  • 0
  • 531
Yazı Boyutu:

Beko Basketbolliginde 2013-2014 sezonunun ilk haftasında Aliağa Petkim, kendi evinde Banvit’e64-76 mağlup oldu. Evsahibi Aliağa PETKİM karşılaşmaya çok hızlı başladı. İlkPeriyotta özellikle Marcellus Dwayne Somm’un etkili oyunu ve sayılarıyla AliağaPetkim farkı açtı. Ancak konuk takım Banvit Charles Edward Davis ve Şafak Edgeile periyodun son dakikasında geliştirdiği etkili ataklarla üstüste sayıbularak periyodu 17-18 önde tamamladı. 

17-18 ile dengede geçen ilk çeyreğin ardından, Earl Rowlandve Sammy Meija ile etkili olan Banvit, devreyi 29-38 önde noktaladı. AliağaPetkim’in Petar Popovic ve Ali Işık ile bulduğu sayılara Keith Simmons veCharles Davis ile karşılık veren Banvit, üçüncü çeyreği 44-55 üstün geçti.Banvit’te Mejia 20, Davis 12 sayıyla oynadı. Yeni sezon öncesi kadrosunuyenileyen ev sahibi Aliağa Petkim’de Sommerville’in 13 sayısı galibiyeteyetmedi. Son çeyreği de önde götüren konuk takım, karşılaşmayı 64-76 kazandı. 

ALİAĞA PETKİM BAŞANTRENÖRÜ HAKAN DEMİR: “ÖNLEM ALACAĞIZ”
Maç sonrası Basın toplantısında konuşan Aliağa PetkimBaşantrenörü Hakan Demir, “Ligin ilk maçıydı. Banvit’i kazandıkları için tebrikediyorum. İlk 7-8 dakika hariç maçı kazanmaya yetecek bir performans gösteremedik.Özellikle maalesef yabancı oyuncularımızdan katkı alamadık. Türkiye Kupasıakabinde böyle performansın devam etmesi önlem almamız gereken bir durum olduğuçok aşikâr. Dolayısıyla ben ve Aliağa Petkim Spor Kulübü bunun önlemini alacak”dedi.
Aliağa PetkimOyuncusu Bora Hun Paçun ise, “Bizim için önemli bir maçtı. Kaybettiğimiz içinüzgünüz. Banvit’i tebrik ediyorum. İyi top oynadılar. Hocama katılıyorum, ilk 8dakika hariç pek iyi oynayamadık. Fakat potansiyeli olan bir takımız. Bunubiliyoruz. Yetenekli oyunculara sahibiz. Mücadeleyi bırakmayacağız. ÖnümüzdeKonya deplasmanı var. Lige iyi bir başlangıç yapamadık, ama Ligin devamını iyigeçireceğimize inanıyorum.” Dedi. 

BANVİT BAŞANTRENÖRÜ DİMİTRİS ITOUDIS: “OYUNUN ÜSTÜNLÜĞÜBİZDEYDİ”

Son üç periyotta oyunun üstünlüğünün Banvitte olduğunusöyleyen Banvit Başantrenörü Dimitris İtoudis, “İlk çeyrekten sonra oyunüstünlüğü bizdeydi. Esas oyun dişlisini durdurmayı başardık. İlk devreninskoruna da bu yansıdı. 3. Çeyrekte de bu durum devam etti. Yaratıcıoyuncularını durdurmayı başardık. Çok açık görünüyor ki zaman bizim lehimizeişleyecek. Biz bir şeyleri çok daha iyi yapacağız. Bugün takımın sahada verdiğimücadeleden çok memnunum. Uzun yolculuklar yaptık, zorlu maçlar oynadık. Fakatbiraz şimdi biraz Bandırma’da zaman geçireceğiz, bu da bizim için bir nevi iyiolacak. Bütün oyuncularımı ve Aliağa Spor oyuncularını verdikleri mücadeledendolayı kutluyorum.” Dedi. 
B
anvit OyuncusuErmal Kurtoğlu da “Kazandığımız için çok mutluyuz. Takım çok iyi oynadı.Aliağa’ya başarılar. Önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv