Aliağa Petkim, evinde Karşıyaka’ya kaybetti

  • 0
  • 781
Yazı Boyutu:

BEKOBasketbol ligindeki iki İzmir takımının mücadelesinden Pınar Karşıyaka galipayrıldı. Potanın İzmir derbisinde Aliağa PETKİM, sahasında Pınar Karşıyaka’ya75-94 mağlup oldu. Maçın başından sonuna kadar üstün oynayan Pınar Karşıyaka,ilk periyodu 27-16 önde tamamladı. İkinci periyotta da üstünlüğünü koruyanKarşıyaka, Aliağa PETKİM oyuncularının top kayıplarından da faydalanarak ilkyarıyı 33-58 skorla 25 sayı farkla tamamladı.

Üçüncüperiyotta Marshall ve Popovic'in sayılarıyla farkı azaltmaya çalışan AliağaPetkim'e, Barış ve Lyons'la karşılık veren Pınar Karşıyaka, 3. Periyodu 54-75önde tamamladı. Son periyotta da farkı kapatamayan ev sahibi Aliağa PETKİM,parkeden 94-75 mağlup ayrıldı 

MAÇSONU GÖRÜŞLERKarşılaşmasonrası görüşlerini medya ile paylaşan Aliağa Petkim asistan antrenörü SinanAksoylar, “İlk yarıda Karşıyaka takımının baskısı karşısında biraz zorlandık. Hemçok sayı yedik hem de hücum edemedik. Bu tarz takımlara karşı bu skorlardangeriden gelmek zor. İkinci yarıda ki mücadeleden dolayı oyuncu arkadaşlarıma teşekkürederim” dedi. 

PınarKarşıyaka Başantrenörü Ufuk Sarıca ise oynadıkları oyunla ilk yarıda maçıbitirdiklerini kaydetti. Sarıca, “Aslında ilk yarıda maçı bitirdik. İlk yarıdaoynadığımız oyun, özellikle yaptığımız agresif savunma alkışı hak etti ve maçıda kolayladık” dedi.

Sarıca,ikinci yarıda konsantrasyonu sürdürmekte zorlandıklarını ifade ederek, “Zamanzaman hatalarımız oldu. Yani skorda belki ikinci yarıda gerideyiz ama sonuçolarak istediğimizi özellikle Apoel maçından önce almış durumdayız. Bugün içinözellikle Barış Hersek’in ve Lyons (Leo Criswell)’ın verdiği katkı çokönemliydi.  İkisini de burada kutlamakistiyorum. Bütün maç boyunca konsantrasyonlarını kaybetmediler. Heroyuncumuzdan katkı almamız lazım. Daha iyi oynamak zorundayız. Eğer yukarılarıhedefliyorsak, her gün daha güçlü olmak durumundayız. Şimdi de çok fazlavaktimiz yok. Çarşamba günü oynayacağımız Apoel Maçı var. Buna konsantre olup,hazırlıklarına başlayacağız.  Bütüntakımı kutluyorum. Bundan sonra da Aliağa Petkim’e kalan diğer maçlarındabaşarılar diliyorum.” Dedi. 

PınarKarşıyaka oyuncusu Yunus Emre Sonsırma yaptığı açıklamada, “Çok iyi bir ilkdevre oynadık farkı yirmi beş sayı kadar çıkardık. Ama 2. Devre istediğimizgibi oynayamadık. Aynı savunmayı yapamadık ama ilk yarıdan aldığımız farkıtutmayı bildik. İyi bir galibiyet oldu bizim için.  Almamız gereken bir galibiyetti. Aliağa’lıoyuncuları ve antrenörleri tebrik ediyorum.” Dedi. 

AliağaPETKİM oyuncusu Serkan Menteşe ise, “Bu maçı kazanmak istiyorduk ama özellikleilk periyotta, ev sahibi biz olmamıza rağmen, rakibimiz çok istekli ve aktifbaşladı. Ofansta gerekli her şutu attılar. Böyle olunca ilk periyot sonundabiraz oyundan düştük. İkinci periyotta iyice dağılmıştık zaten. Devre arasındaolabildiği kadar kendimizi toplamaya çalıştık ama fark eritebileceğimiz birdurumda değildi veya eritmek için gerekeni yapamadık. Yapacak bir şey yok.Önümüzdeki maçlardan daha iyi sonuçlar almaya çalışacağız.” Dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kutlamalar Futbol Turnuvası ile Başladı

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Arşiv