Alım heyeti dopingi

  • 0
  • 692
Yazı Boyutu:

Avrupa’nın en büyük Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü’nde, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen “Gelinlik Alım Heyeti Organizasyonu”na Rusya ve Azarbeycan’dan 7 ithalatçı firma katıldı. 20 Türk gelinlik, abiye ve damatlık üreticisi firma ithalatçılarla 200’ün üzerinde ikili iş görüşmeleri yaptı.
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, IF Wedding Fashion İzmir, 7. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na yönelik düzenlenen “Gelinlik Alım Heyeti”nde Rusya ve Azerbaycan’dan önemli ithalatçıları ağırlıyor.
Türk gelinlik sektörünün Rusya ve Azerbaycan’a ihracatını arttırmak istediklerini belirten Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler, özellikle Rusya’nın sektör açısından hedef Pazar konumunda olduğunu kaydetti.
 
IF Wedding Fashion İzmir, Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı kapsamında 5. Kez “Gelinlik Alım Heyeti” düzenlediklerini ifade eden Kızılgüneşler, “Geçtiğimiz yıllarda yoğun olarak Ürdün, Tunus, Fas, Yunanistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İsrail’den alıcıları ağırladık ve Türk gelinlik sektörü bu alım heyetleri sayesinde bu ülkelere ihracatta ciddi sıçrama gösterdi. Bu yılki organizasyona Rusya ve Azerbaycan’dan 7 alıcı katıldı. Gelinlik, abiye ve damatlık üretimi yapan 20 ihracatçı firmamız 200’ün üzerinde ikili görüşmeler yapacak ve bu ülkelere ihracatımızda sıçrama olacak” şeklinde konuştu.
 
“Alım Heyeti Organizasyonu” ile ithalatçılarla tanışan ihracatçı firmaların ikinci aşamada, ithalatçı firmaları IF Wedding Fashion İzmir, Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda standlarında daha sonrasında ise fabrikalarında ağırlayacağını anlatan Kızılgüneşler, “Alım Heyeti Organizasyonu”nun ilk temasın sağlanması açısından çok önemli olduğunu vurguladı.
 
TÜRKİYE’DE GELİNLİK ÜRETİMİNİN YÜZDE 70’İ İZMİR’DE YAPILIYOR
Türkiye’de gelinlik ve damatlık üretiminin merkezinin tartışmasız İzmir olduğunu kaydeden Kızılgüneşler şöyle devam etti: “Yakın zamana kadar yurtiçi üretime odaklanan gelinlik sektörü IF Wedding Fuarı gibi öncü girişimler ile ihracat kapılarını zorlamaya başladı. İZFAŞ ve Ege Giyim Sanayicileri Derneği’nin başarılı çalışmalarıyla IF Wedding Fuarı ciddi bir gelişim gösterdi. Gelinlik ihracatı hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatımız açısından gelişime açık. Amacımız, gelinlik, damatlık üretiminde lider konumda olan İzmir’in ihracatta da lider konuma gelmesini sağlamak.”
 
KAYIT SORUNU EHKİB’İN GAYRETLERİYLE ÇÖZÜLDÜ
Gelinlik ihracatı ile ilgili gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) numarası olmadığı için gelinlik ihracatı ile ilgili veriler sağlıklı olarak kayda alınamıyordu. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin gayretleriyle Ekonomi Bakanlığı ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğinde gelinlik ihracatı ile ilgili GTİP numarası tanımlandı. Bakanlar Kurulu’nun 2012/4074 sayılı kararı ile 30 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.01.2013 tarihinden itibaren yürürlüğe giren yeni uygulama sonrasında gelinlik ihracatı ile ilgili kayıtlar daha sağlıklı olarak tutulabilecek, gerek pazar dağılımının analizi gerekse ihracatta yeni hedeflerimiz için önemli bir veri kaynağı oluşturacaktır.  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv