Alkış sesleri bitmiyor

  • 0
  • 1.734
Yazı Boyutu:

Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi iki güzel konsere daha ev sahipliği yaptı. Sina Akyol’un şiirlerine Ali Hoca’nın yaptığı müzikler “Dünya Prömiyeri” olarak ilk kez sahnelendi.  Trio Anka ise “Karşıyaka İçin” adını verdikleri gecede bol bol alkış topladı.
 
Tenor Ayhan Uştuk, çellist Demet Kıyıcı ve gitarist Kağan Korad’tan oluşan Trio Anka grubu, şarkılarını Karşıyakalılar için seslendirdi.  Kurdukları yeni gruplarıyla müzik dünyasına hızlı bir giriş yapmak isteyen Ankaralı sanatçılar, “Karşıyaka İçin” adını verdikleri gece için özel bir repertuar hazırladı. Müzik dünyasında adını sıkça duyurmayı başaran ülkemizin önemli müzisyenlerinden oluşan üçlü,  Massenet, Falvo, Cardoso, Ramirez, Falla, Domeniconi, Rodrigo, Guliyev ve Taliaferri’den parçaları seslendirdikleri konserinde bol bol alkışlandı.
 
Şiir notalarda hayat buldu
Sanat etkinliklerinin birbirini kovaladığı Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi’ndeki bir diğer konserde ise, şiir bir kez daha notalarda hayat buldu. İzmir Devlet Opera ve Balesi şeflerinden besteci Ali Hoca, yazdığı ilginç yaratılarına bir yenisini daha ekledi. Sanatçının “Olmanın Halleri” ve “Taş Yorumları” şarkılarını; İzmir Devlet Opera ve Balesi sopranolarından Eylem Demirhan Duru ve Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden bariton Arda Aktar seslendirdi. Piyanoda İzmir Devlet Opera ve Balesi korrepetitörü Tuğçe Özaytekin’in eşlik etti.
 
Sina Akyol’un 2001 yılında yazdığı şiirlerin müzikle buluşmasını sağlayan Ali Hoca  “Olmanın Halleri“ni soprano için, “Taş Yorumları“nı bariton için notalara döktü. Karşıyakalı sanatseverler için özel olarak hazırlanan dinleti; “Olmanın Halleri” soprano Eylem Demirhan Duru’nun “Giriş-Yaşamak”, “Can Bedende”, “Askı”, Çakıl” başlıklı şiirleri seslendirmesi ile başlayıp, kısa bir aradan sonra “Taş Yorumları” bariton Arda Aktar’ın seslendirdiği “Varlık”, “Kabul Şiirleri”, “Rüzgâr İçin” ile sürdü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

Arşiv