Alman sporcular, İzmir'e doyamadı

  • 0
  • 836
Yazı Boyutu:

 
 Güzelbahçe'nin Almanya'dakikardeş kenti Flörsheim'den gelen futbolcu konukları beş gün boyunca İzmir'intarihi ve turistik yerlerini gezdi. Gönüllü ailelerin yanında konuk edilensporcuların Güzelbahçe'den ayrılırken göz yaşlarını tutamadığı görüldü.
 
 
İki yıl önce kardeş kentanlaşması imzalanan Almanya'nın Flörsheim kentine geçen yıl Güzelbahçelisporcuları gitmişti. Bu yıl da Alman sporcular Güzelbahçe'de konuk edildi. 15'ifutbolcu toplam 21 Alman konuk Güzelbahçe'de gönüllü ailelerin evlerindemisafir edildi.
Geçtiğimiz hafta Çarşambagünü Güzelbahçe'ye gelen Alman sporcular İzmir'in tarihi ve turistik yerlerinigezdi. İlk gün Kemeraltı, Karşıyaka, Agora ve müzeleri gezen sporcu gençler,ertesi gün, Selçuk'a gitti, Meryemana'nın evini, Efes Harabelerini veŞirince'yi ziyaret etti.
Hafta sonunda GüzelbahçeBelediye Spor ile dostluk maçı yapan konuk futbolcular, EXPO 2020 Derneği'ningetirdiği formaları giyerek İzmir'in EXPO sürecine destek verdiklerini veülkelerine gidince İzmir'in gönüllü tanıtım elçiliğini yapacaklarınısöylediler. Genç sporcular, Çeşme'de deniz keyfi yaptıktan sonra pazartesisabahleyin İzmir'den ayrıldılar.
 
Güzelbahçe Belediye BaşkanıMustafa İnce, dostluğun, barışın ve kardeşliğin sadece ülkemizde değil, tümdünyada egemen olmasını temenni ederek, sporcuları uğurladı.    
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv