Alsancak stadına tam not

  • 0
  • 809
Yazı Boyutu:

UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarından üç maçta üçgalibiyet alarak çıkmayı başaran ilk Türk kadın futbol takımı unvanını kazananKonak Belediyespor,  birinci turdakirakibi Polonya’nın Unia Raciborz RTP takımını konuk etmeye hazırlanıyor.

 

10 Ekim Perşembe günü saat 19.00’da Alsancak Stadında karşıkarşıya gelecek olan iki ekibin oynayacağı sahayı kontrol etmek için Nyon’dangelen UEFA gözlemcisi Maika Fischer soyunma odalarını ve  tribünleri inceledi, özellikle yeni yapılançim zemini çok beğendiğini söyleyen Fischer Alsancak stadına tam puan verdi vekarışlaşmanın sorunsuz oynanacağı konusunda not düştü. UEFA gözlemcisi ayrıcakonuk ekibin kalacağı oteli de ziyaret etti ve çağdaş normların üstündeolduğunu bildirdi.

Genel olarak daha önceki karşılaşmalarda incelemelerdebulunduğu sahalar ile kıyasladığı Alsancak Stadını profesyonel bulduğunu dilegetiren Fischer, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile buluştu,değerlendirmeler hakkında bilgi verdi. UEFA gözlemcisi Maika Fischer,Türkiye’nin çok iyi bir kura çektiğini, gruptaki diğer takımlar kadarşampiyonluk şansı olduğunu belirterek, “ 9 yaşında ailem ile birlikte İzmir’egelmiştim, aradan uzun zaman geçti, İzmir Avrupa şehirlerini aratmayacakgüzellikte. İzmirli kızların başarılı olacağına inanıyorum” dedi. BaşkanTartan’ın, “ Başarı şansımızı nasıl görüyorsunuz?” sorusuna, “ İyi bir kuraçektiniz” diyen Fischer’e teşekkür eden Başkan Tartan Kasım ayında çeyrekfinali oynamak için mücadele edeceklerini söyledi. Konak Belediyesi kadınfutbol takımı 17 Ekim tarihinde Polonya’da rakibi Unia Raciborz RTP’u yenerekKasım ayında yapılacak olan çeyrek finale kalmak için mücadele edecek.


Konak Belediyespor’un altın bir yıl yaşadığını belirten Konak Belediye BaşkanıDr.Hakan Tartan,” Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan vegüçlendiren yönünü açığa çıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik vebeşinde de şampiyon olduk. Kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem deşampiyonlar liginde Avrupa’lı ekiplerle oynuyor. Konak Belediyespor;Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi ülkemizi Avrupa’da temsil ediyor”dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv