Amsterdam'da alkışlar Turkish Brass Ensemble’ye

  • 0
  • 976
Yazı Boyutu:

Hollanda’nın başkentiAmsterdam’da bu yıl 8.cisi düzenlenen Multifestijin’in açılış konserindeTurkish Brass Ensemble büyük beğeni topladı.

Ülkemizde adını sosyal sorumluluk projeleri ile, özelliklede köy konserleri ile duyuran Turkish Brass Ensemble Orkestrası 20 Haziran Cumagünü saat 17.30’da Hollanda’nın en büyük etkinlik merkezlerinden biri olan AmsterdamRai Conference Centre’da Festivalin açılış konserini gerçekleştirdiğiaçılış konserine Hollandalılar ve Türkler büyük ilgi gösterdi.

 

KONSERİ HOLLANDABÜYÜKELÇİMİZ DE İZLEDİ
Avrupaya, (Hollandaya) Göçün 50. Yılı” kutlamalarına da ev sahipliğiyapan Festival açılış konserine Türkiye Hollanda Büyükelçimiz Sadık Arslan dakatıldı. Ayrıca konsere  AmsterdamBaşkonsolosumuz Yunus Belet, Roterdam Başkonsolosumuz Togar Oral,Bosna HersekBüyükelçisi, Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi Milletvekili Tunahan Kuzu  Ak Parti Kırıkkale Milletvekili, Ak PartiGenel Başkan Yardımcılarından Nureddin Nebati de katıldı. Konserin davetlileriarasında çok sayıda ülke de konsolosluk düzeyinde katılım sağladı.

 

FESTİVAL İKİ ÜLKENİNULUSAL MARŞLARI İLE AÇILDI
Festivalin açılışında her iki ülkenin ulusal marşları seslendirildiktensonra, festivale destek veren sponsor kuruluşlara festival başkanı Ayhan Sucutarafından teşekkür plaketi verildi. Plaketlerin ardından Turkish BrassEnsemble Orkestrası Kenan Gökkaya’nın Şefliğinde ve Derya Gönüldaş’ınSolistliğinde konserine Mozart Türk Marşından, Aşık Veysele ve Dede Efendiyeuzanan geniş bir yelpazede konserini gerçekleştirdi. Gerçekleştirdikleri açılışkonserinde çok büyük  beğeni toplayanTurkish Brass Ensemble Orkestrası 22 Haziran’da Festivalin kapanış konserinigerçekleştirecektir.

Turkish Brass Ensemble Orkestrası Genel Sanat Yönetmeni veŞefi Kenan Gökkaya ‘’  Ulusal müzikkültürümüzün önemli eserlerini evrensel kabullerde Hollanda da sanatseverlerinbeğenisine sunmak ve büyük beğeni toplamak biz İzmirli sanatçıların ülkesanatçıları ve sanatı adına  en önemlikazanımı olmuştur.’’ Dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv