Arena’da Zülfü Livaneli coşkusu

  • 0
  • 977
Yazı Boyutu:

Usta gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu HalkArenası’na konuk olan sevilen sanatçı Zülfü Livaneli, Karşıyakalıların büyükilgisi ile karşılaştı. Türkiye’nin siyasi gündemini yorumlayan  Livaneli,salonu dolduran binlerce Karşıyakalıyı kıramayarak ‘Leylim Ley’ şarkısını dasöyledi. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da Livaneli’ye eşlik etti.

 

SALON DOLDU TAŞTI
Mavişehir Kapalı Spor Salonu’nda, Gazeteci Uğur Dündar’ınsunumuyla gerçekleştirilen programın konuğu ünlü sanatçı Zülfü Livaneli ve CHPMilletvekili Aykut Erdoğdu oldu. Karşıyaka Belediyesi ve KarşıyakaPlatformu’nun ortaklaşa düzenlediği ve ülke gündeminin tartışıldığı programKarşıyakalılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. 5 bin kişilik tribün alanınınyanı sıra, üç bin kişilik saha kısmı da tamamen doldu. Ellerinde Türkbayrakları ile marşlar söyleyen Karşıyakalılar, en çok ilgiyi Zülfü Livaneli’yegösterdi.

 

LİVANELİ BÜYÜLEDİ
Sözleri sık sık alkışlarla kesilen Livaneli, salonda bulunanbinlerce Karşıyakalı’nın ‘Leylim Ley’ ısrarını da geri çevirmedi. Sevilenşarkıyı salondakilerle birlikte seslendiren Livaneli’ye, Karşıyaka BelediyeBaşkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da eşlik etti. Livaneli; Başkan Akpınar’ın,geçtiğimiz aylarda vefat eden babası Kenan Akpınar’ın, Ereğli BelediyeBaşkanlığı döneminde, belediye hoparlöründen ‘Leylim Ley’ şarkısını dinlettiğiiçin 2 yıl hapis cezası aldığını da hatırlatarak “Bu şarkıyı rahmetli Akpınar’ınhatırasına söylüyorum” dedi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar ise “Cumhuriyetdeğerlerine sahip çıkan, Ulu Önder Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ı sinesindebarındıran Karşıyaka’ya hoşgeldiniz” ifadelerini kullandı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv