Arkas Trio, bu gün ve yarın Arkas Sanat Merkezi’nde

  • 0
  • 720
Yazı Boyutu:

Arkas’ın sanataverdiği değerle ortaya çıkan iki önemli sosyal sorumluluk projesi eleleveriyor.  Arkas Trio, Arkas SanatMerkezi’nin tarihi ambiyansında vereceği iki konserle “18. ve 19. Yüzyıllardaİzmir: Batılı Bir Bakış” sergisine eşlik edecek. 

Dünyanın önemli müzelerinden eserlerin ilk defa İzmir’egetirildiği uluslararası boyuttaki “18. ve 19. Yüzyıllarda İzmir: Batılı BirBakış” sergisine ev sahipliği yapan Arkas Sanat Merkezi uluslararası kalitedebir oda müziği topluluğu olan Arkas Trio ile buluşuyor. Arkas Holding’in klasikbatı müziğine uzun vadeli ve evrensel bir katkı sağlamak amacıyla kurduğu ArkasTrio, Bugün ve yarın (10-11 Ekim tarihlerinde) Arkas Sanat Merkezi’nde ikikonser verecek. Arkas Trio konserde Saint Saëns Trio Op.92, No:2, Mi minöreseri icra edecek.

Kurulduğu gündenbu yana ulusal ve uluslararası birçok müzik festivalinde önemli konserler verenArkas Trio, geçen yıl İKSEV tarafından düzenlenen İzmir Müzik Festivalikapsamında Çeşme Kalesi’nde konser vermişti. İzmir’li dinleyicileriyle bir yıl aradan sonra tekrar buluşacak olantopluluk iki gün üst üste konser verecek. 

Keman solistsanatçısı Tuncay Yılmaz, piyano solist sanatçısı Emre Elivar ve Alman çellosanatçısı Gustav Rivinius’tan oluşan topluluğun vereceği müzik ziyafetinesınırlı sayısa katılım mümkün olduğundan rezervasyon yaptırılmasıönerilmektedir. “Arkas Trio”, 2011 yılında İstanbul’daSent Antuan’da, İzmir’de Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde lansman konserleriniverdikten sonra, Ekim ayında da ilk yurt dışı konserini Berlin’de gerçekleştirdi.Daha sonra Aralık ayında Istanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğindeCaddebostan Kültür Merkezi’nde, Beethoven “Triple” Konçertosuyla ve SüreyyaOperası’nda konserler verdi. 2012 yılında İstanbul’da Opus Amadeus Oda MüziğiFestivali ile Mersin ve İzmir Müzik Festivallerinde konser verdi. AyrıcaAnkara’da Bilkent Senfonii Orkestrası eşliğinde konser verdi. 2013 yılındakurulalı 2 yıl gibi kısa bir süre geçmesine rağmen İKSV tarafından düzenlenenİstanbul Müzik Festivali’nde sahne alma başarısı gösterdi.

A
rkas Trio,yorumlarını ve başarılarını öncelikle bu konserleriyle gerçek sanatseverlerleve yakın gelecekte tüm dünyayla paylaşabilmeyi içtenlikle diliyor.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Arşiv