Asırlık keman ve viyola ile muhteşem konser

  • 0
  • 641
Yazı Boyutu:

  İzmir’de klasik müzik dinlemek isteyenlerin buluşma noktası konumundakiKarşıyaka Opera Sahnesi, dünyaca ünlü iki sanatçıya ev sahipliği yaptı. “Karşıyaka’daBeethoven Sezonu” kapsamında gerçekleştirilen oda müziği konserinde ulusal veuluslar arası pek çok ödülün sahibi Atilla Aldemir ile Viyana MüzikÜniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Japon Etsuko Miyakoda muhteşem birkonserde müzik severlerin karşısına çıktı.  

Dünyaülkelerinde pek çok solo keman konserleri ile beğeni toplayan, ülkemizde tümdevlet senfoni orkestraları ile çalışmış, 2011 yılında Donizetti MüzikÖdülleri’nde “Yılın En İyi Yaylı Çalgılar Yorumcusu” seçilen Atilla Aldemir,konsere 1840 yapımı J.B. Vuillaume keman ve 1560 yılı yapımı Zanetto Peregrinoviyola ile çıktı. Dünyaca ünlü besteci Beethoven’in Keman- Piyano Sonatlarıdizisinin ikinci konserinde sanatçılar unutulmayacak bir gece yaşattı. 

Klasik müziğindünyaca ünlü  yorumcularını Karşıyaka’dadinleme imkanı bulan sanatseverler konser sonrası  sanatçıları ayakta alkışlayarak sevgigösterisinde bulundu. Organizasyon için Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür edensanatseverler “Müzik dolu günler yaşıyoruz. Dünya müzisyenlerini kentimizdeücretsiz dinleme imkanı sağlayanlara teşekkür ediyoruz. “dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv