Ata’ya, Zuhal Olcay’lı anma

  • 0
  • 693
Ata’ya, Zuhal Olcay’lı anma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77’nci yılında, İzmir’de, sevdiği şarkılarla anıldı.   İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) işbirliğiyle düzenlenen gecede, ünlü sanatçı Zuhal Olcay, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, İZDSO eşliğinde sahne aldı. Salona sığmayan izleyiciler için merkez önüne led ekranlar ve ısıtıcılar kuruldu.

Şef Tolga Taviş yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, ilk bölümde, “Türk Beşleri” olarak adlandırılan Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Cemal Reşit Rey, Hasan Ferit Alnar ve Necil Kazım Akses’in eserlerinden bir seçki sundu.  İkinci bölümde sahne alan Zuhal Olcay, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Konser öncesi konuşan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, Atatürk’ün, dünyanın gelmiş geçmiş en büyük lideri olduğunu vurguladı, “Onun ilkeleri, dün ve bugün olduğu gibi yarın da en önemli yol haritamız olmaya devam edecek” mesajı verdi.
Konseri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Hasan Küçükakyüz, CHP İl Başkanı Bedri Serter ile salona sığmayan kalabalık bir sanatsever tarafından ilgi ve beğeniyle izlendi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv