Atlantis Rallisi’nde heyecan doruktaydı

  • 0
  • 1.009
Yazı Boyutu:

TOSFED Ralli Kupası üçüncü ayağı Atlantis Rallisi, kısa adıBMSPORT olan Batı Anadolu Motorsporları Kulübü tarafından Karakaş AtlantisKuyumculuk ile No1 Yapı ve Yalıtım Çözümleri sponsorluğunda 21-22 Haziran 2014tarihlerinde İzmir Seferihisar’da gerçekleştirildi.
 
 
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından amatörsporcuları teşvik amacı ile oluşturulan ve desteklenen kupanın 3. Ayağını statalan 37 ekipten 28’i tamamlayabildi. Toplam uzunluğu 66,20 km. olan 6 özeletaptan oluşan rallide ekipler 5 ayrı kategoride mücadele ettiler. Sığacık TeosMarina ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyonda; Kategori 1’de FiatPalio ile yarışan İzmirli ekip İsmail Cabacı-Ercüment Can Tolun birinciliğielde ederken, benzer bir otomobille Mehmet Can Çakar-Özgün Çakar ikinci ve MehmetCivelek-Erdal Boz üçüncü oldular.
 
Citroen Saxo VTS’lerin podyumu oluşturduğu Kategori 2’de,Atlantis destekli İzmirli genç ekip Egemen Çivicioğlu-Tolga Tezeken ilk sıradayer alırken, İstanbul’dan Erdinç-Ergün Yeşilyurt kardeşler ikinci ve SemihÇekmez-Mahir Çekmez üçüncü olarak podyumu oluşturdular.
 
Kategori 3’de Renault Clio Ragnotti ile mücadele edenBursalı ekip Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol podyumun en üst basamağındaki isimoldu. Ford Fiesta ST ile Yaşar Abay-Aykut Bilir ikinciliği kazanırken,üçüncülükte bir diğer Ford Fiesta ST ile Erdem İlbaylı-Ceren Ergun yer aldı.
 
Kategori 4’te ev sahibi ekip Atlantis destekli Opel CorsaS1600 ile Taner Şengezener-Bora Yılmaz bir kez daha birincilik kürsüsünde yeraldı. Yarış sırasında normal etapta talihsiz bir saldırıya uğrayarak darpedilen Şengezener-Yılmaz ekibi, konuyla ilgili şikayette bulunmak üzerejandarma karakoluna hareket ederek yarışın ödül törenine katılamadı. YükselÖzgür-Ersin Tunç ekibinin ikinci sırada tamamladığı Kategori 4’ün üçüncülüğünüise Renault Clio R3 ile bir ara yarış sırasında yangın tehlikesi atlatan AliGülan-Maria Gülan çifti elde etti.
 
Kategori 5’te Renault Sport Clio ile yarışan İzmirli ekip ErkanYanıkoğlu-Ünsal Deniz ilk sırada yer aldı. İkinciliği Renault Clio RS ile MuratGüray-Hürol Menderes kazanırken, Opel Astra G ile Osman Karaosman-Serdar Yalçınüçüncülüğü elde etti.
 
Klasman dışı Açık Grup’ta mücadele eden ekipler arasında enhızlı isim, bu yarışa Ford Escort MK 2 direksiyonunda oğlu Cemal Diker ilekatılan tecrübeli ralli pilotu Mithat Diker olurken, Yonca Güngör-Erdal Oralikinciliği kazandı. Güngör aynı zamanda yarışın en iyi kadın pilotu ödülünün desahibi oldu.
 
TOSFED Ralli Kupası 02-03 Ağustos tarihlerinde BursaOtomobil Sporları Kulübü tarafından Yalova’da düzenlenecek olan Armutlu Rallisiile devam edecek.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv