Avrupa Birliği’nden 50 bin Euro hibe kredi

  • 0
  • 638
Yazı Boyutu:

İzmirÜniversitesi’nin “Çocuklarımızı Kazanalım” projesine Avrupa Birliği 50 bin Eurohibe kredi ile destek verdi.

Karabağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polisbirimine destek veren İzmir Üniversitesi’nin “Çocuklarımızı Kazanalım” projesi,Avrupa Birliği’nden 50 bin Euro hibe kredi desteğine layık bulundu. 2012 yılıMayıs ayından bu yana suça eğilimli ya da aileleri ve toplum tarafındandışlanmış çocuklar ile çalışan Toplum Destekli Polis birimi ile eğitimkonusunda işbirliği olanakları üzerinde çalışan İzmir Üniversitesiakademisyenleri tarafından hazırlanan proje, İzmir Üniversitesi’nin AB’den hibekredi desteği alan ilk projesi oldu. Fen Edebiyat Fakültesi, Hukuk Fakültesi,Sağlık Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından yürütülecekprojeyi uluslararası alana taşıyan Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Gülnur Erciyeş ve Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Bahar Yeşim Denizile bir araya gelen ve tebrik eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, İzmirÜniversitesi’nin içinde bulunduğu topluma fayda sağlayacak projeler ile gelecekgünlerde de yer alacağını söyledi.

İç hizmet eğitimindeörnek oluşturacak
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü ve Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim ÜyesiYrd. Doç. Dr. Gülnur Erciyeş, proje hakkında şunları aktardı: “Suça eğilimli,ailesi ve toplum tarafından dışlanmış, eğitim ve aile hayatına dönmek içindesteğe ihtiyacı bulunan çocukları topluma kazandırmak için çalışan ToplumDestekli Polis birimi çalışanları ile 2012 yılı Mayıs ayından bu yanagörüşmelerimiz devam ediyordu. Kendilerine çocuk gelişiminden psikolojiye,hukuktan sağlık bilimlerine kadar pek çok alanda vereceğimiz eğitim ile hemdezavantajlı çocuklarımıza hem de ailelerine nasıl yaklaşmaları gerektiği,iletişim yolları, hukuki hakları, sağlık konularında bir iç eğitim örneğioluşturmayı hedefledik. AB’nin projemize destek vermesi ise çalışmamızı biradım daha ileriye taşıdı. Hazırladığımız örnek iç hizmet eğitiminin diğeremniyet müdürlükleri ve İzmir için faydalı olmasını istiyoruz. Projemiz 15Ağustos’tan itibaren uygulamaya geçecek ve 28 hafta (10 ay) sonundatamamlanacak.”

Hedef, çocuklarınişlediği suçları yüzde 50 azaltmak
Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Bahar Yeşim Deniz, “30 Toplum DestekliPolis birimi çalışanının eğitimi ile 60 dezavantajlı çocuğumuza ve ailelerineulaşarak Karabağlar’da çocuklar tarafından işlenen suç oranını yüzde 50oranında azaltmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Deniz, çocuklarıntoplumla bütünleşmelerine yönelik olarak sinemaya götürülmeleri, futbolmüsabakalarının yapılması, “rol modeli” uygulaması gibi faaliyetlerin yanı sırakonferanslarla da desteklenecek multidisipliner projenin, İzmirÜniversitesi’nin farklı fakülte ve yüksekokullarının ortak projesi olmasınedeni ile de önemli olduğunu söyledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv