Avrupa Birliği’nin turizm kararı tam anlamıyla ikiyüzlülüktür

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, Avrupa Birliği’nin (AB) 1 Temmuz’dan itibaren dış sınırlarını açma kararı aldığı 15 ülke arasında Türkiye’ye yer vermemesine tepki gösterdi.

  • 0
  • 2.568
Avrupa Birliği’nin turizm kararı tam anlamıyla ikiyüzlülüktür
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Başkanı Kenan Yalavaç, Avrupa Birliği’nin (AB) 1 Temmuz’dan itibaren dış sınırlarını açma kararı aldığı 15 ülke arasında Türkiye’ye yer vermemesine tepki gösterdi.

Video konferans üzerinden yapılan İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Yalavaç, “AB’nin, ABD, Brezilya, Rusya ve Hindistan gibi Kovid-19 küresel salgınıyla mücadelede başarısız olan ülkelerle Türkiye’yi bir tutması ve yasakları devam ettirmesi tam anlamıyla ikiyüzlülüktür. Türkiye Cumhuriyeti olarak Kovid-19 ile mücadelede zamanında aldığımız doğru tedbirler, sağlık sistemimizin gücü ve salgını kontrol altına alma konusunda gösterdiğimiz başarı ortadadır. AB’nin aldığı kararlar tamamen ekonomik korkularla alınmış kararlardır” dedi.

Başta deniz turizmi tesisleri ve deniz araçları olmak üzere tüm turizm tesislerinde ve turistik yörelerde gerekli tüm hijyen tedbirlerinin alındığını ve kontrollerin yapıldığını ifade eden Yalavaç, sağlıklı ve güvenli turizmin adresinin Türkiye olduğunu söyledi. Kenan Yalavaç, “Yurtdışından gelecek misafirlerimizin Ege kıyılarında tatili ne kadar çok özlediğini biliyoruz. Avrupa Birliği’nin bu yanlış karardan en kısa sürede vazgeçmesini bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sun Prıncess Kuşadası'nda

Neopolis heykellerine hayran kaldı.

İzmir’e 2024 için kruvaziyer akını

Yasa teklifi Kendi içinde çelişkilerle dolu ve turizme katkı sağlaması söz konusu değildir.

İzmir Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği’nde

İzmir’de Turizm Teknolojileri Araştırma Merkezi kurmak istiyoruz

Arşiv