Avrupa’nın “altın” kızı

  • 0
  • 1.046
Yazı Boyutu:

Genç Bayanlar Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele edenİzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları uluslararası başarılarına yeni halkalarekledi. Kulüp sporcusu Buse Tosun, Polonya’daki şampiyonada tüm rakipleriniyenerek altın madalyaya ulaştı. Büyükşehir Belediyesi sporcularından Bediha Günve Gamze Durukan da elde bronz madalyalarla ülke puanına katkıda bulundular.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü BayanGüreş Takımı’nın başarılı sporcularından Buse Tosun, bir kez daha göğsümüzükabarttı. Polonya’nın Katowice kentinde yapılan Genç Bayanlar Avrupa GüreşŞampiyonası’nda mindere çıkan Tosun, finalde karşılaştığı Azeri rakibini tekniküstünlükle yenerek, üst üste ikinci kez Avrupa şampiyonu oldu. ŞampiyonadaBüyükşehir Belediyesi’nin diğer sporcuları Bediha Gün ve Gamze Durukan isebronz madalya elde ettiler.

Bu başarıların ardından Türkiye, ülke puanını 43.5’eyükselten Türkiye şampiyonayı 3. olarak tamamladı.

 

Buse’den ikinci altın
63 kg'da Buse Tosun, ilk turda İsveçli Theresa Persson'u 12-2teknik üstünlükle, çeyrek finalde Rus Luibov Ovcharova'ı 16-10yenerek yarı finale çıktı. Yarı finalde Ukraynalı KarynaStankova'yı da 8-4 yenen Buse Tosun, adını finale yazdırdı. Tosun, finaldeAzeri Elmira Gambarova karşısında altın madalya mücadelesi verdi. Maçınbaşından sonuna kadar üstün güreşen geçen yılınAvrupa Gençler Şampiyonu Buse Tosun, unvanını korudu. Tosun, Azerisporcu karşısında 20-9 teknik üstünlükle kazanarak 2. defa Avrupa şampiyonuoldu. Bu sonuçla Türkiye, bayanlarda ilk altın madalyasını da kazanmış oldu.

 

Bediha Gün'den bronz
55 kg'da Bediha Gün, Polonyalı Natalia Kubaty'ı 8-0,Moldovalı Robu Ekaterina'yı 10-0 yenerek yarı finale yükseldi.Gün, yarı finalde geçen yılın şampiyonu Rus Olga Khoroshavtseva'yayenildi ve bronz madalya mücadelesinde Ukrayna'dan Kıt Tetiana ile karşılaştı.Karşılaşmanın hemen başında yakaladığı 3-0'lık skoru maç sonuna kadar koruyanBediha Gün, karşılaşmayı kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu.

 

Gamze bronzu söke söke kazandı
72 kg'da Gamze Durukan ise 1. turda Romanyalı İleanaDenisa'yı, çeyrek finalde ise Alman Fransy Radelt'i tuşla geçerek yarıfinale yükseldi. Ancak yarı final karşılaşmasında Macar NemethZsanette'ye 3-2 kaybeden Durukan, akşam seansında bronz madalya için Azeri,Sabira Aliyeva ile karşılaştı. Karşılaşmada hakem hatalarının ön plandaolmasına rağmen Durukan, maçı 11-8 kazanarak Avrupa üçüncüsü olarak, bronzmadalyanın sahibi oldu.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv