Avrupalı öğrenciler Ege Ziraat’te staj yapıyor

  • 0
  • 719
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencideğişim programı kapsamında Almanya, Bosna Hersek ve Makedonya’dan gelenstajyer öğrencileri ağırlıyor. EÜ Ziraat Fakültesi’nin her yıl staj amaçlı öğrenci değişimi gerçekleştirdiği AlmanyaGiessen Üniversitesi’ne bu yıl Sarajevo Üniversitesi de eklendi. 

 

Yurt dışından gelen öğrenciler ile Ege Üniversitesi  Rektör Yardımcısı Prof.  Dr. Atilla Silkü , Ziraat Fakültesi ÖğretimÜyesi  Prof .Dr Hamdi Bilgen ,ZiraatFakültesi Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Hülya İlbi’nin katılımıyla bir tanışmatoplantısı  yapıldı . 

                  
Üç ülkeden toplam 13 stajyer öğrenciyi ağırladıklarını belirten EÜ ZiraatFakültesi  Dekan Yardımcısı  Prof.Dr. Hülya İlbi, “Almanya ile 40 yıldırsıcak ilişkiler içindeyiz. Bu sene de Makedonya’dan ve SarajevoÜniversitesi’nden gelen öğrencilerle ilişkilerimizi daha da genişlettik. Toplam13 öğrencimiz var. Gelecek yıllarda sayıyı arttırmayı düşünüyoruz. Aynı şekildebizim öğrencilerimiz de Almanya’ya ,Makendonya’ya ve bu sene yeni eklenen BosnaHersek’ten Sarajevo Üniversitesi’ne gitmeye başladılar.Ege Üniversitesi   Ziraat Fakültesi’nin 10 farklı bölümü var veburaya gelen öğrenciler kendi üniversitelerinde aldıkları eğitimin bölümlerinegöre staj yapıyorlar. Ege Üniveritesi Ziraat Fakültesi  öğrencileri de gerek Giessen Üniversitesigerek  Sarajevo Üniversitesinde kendibölümlerine göre staj görüyorlar”  dedi. İZMİR(EgeAjans/ Hüseyin Kökçe- Ozan Önal) 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv