Aydilge Bornovalıları coşturdu

  • 0
  • 870
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Bornova Homeros Festivali, kardeş kentlerden gelen konukların da katılmıyla gerçekleşen kortej yürüyüşüyle büyük bir coşkuya sahne oldu. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Amatör Müzik Grupları Yarışması büyük coşkuya sahne oldu. Dereceye giren gruplara ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi. Eğlence, ünlü sanatçı Aydilge’nin verdiği konserle doruğa çıktı
 
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bornova Homeros Festivali’nin ikinci gününde ‘Amatör Müzik Grupları Yarışması’ ve Aydilge konseriyle Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku yaşandı. Anadolu Ateşi Grubu’nun Troya Dans Gösterisi’yle başlayan Bornova Homeros Festivali’nin ikinci gününde, Bornova’nın kardeş kentlerinden gelen konukların da katıldığı, renkli görüntülere sahne olan kortej yürüyüşü yapıldı. Bornova Şehir Stadı’ndan Bornova Cumhuriyet Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşe katılan binlerce Bornovalı festival coşkusunu yaşadı. Etkinliğe Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, belediye meclis üyeleri ve Bornova’nın kardeş kentlerinden gelen heyetlerinin yanısıra binlerce Bornovalı da katıldı.
 
Bornova Homeros Festivali’ne katılan Bornova’nın kardeş kentlerinden katılan heyetler, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun’a ve Başkan Sındır’a nezaket ziyaretinde bulundu. Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan ‘Amatör Müzik Grupları Yarışması’nda finale kalan 9 grup performanslarını sergiledi. Jüri üyeliklerini Tülay İlter, Ömür Gidel, Ertürk Çağlar, Ufuk Algan ve Ümit Tuncağ’ın yaptığı yarışmada, ödülleri en iyi yorum dalında Grup Fondip, en iyi beste dalında Canoğul Adlığ, en iyi bayan solist dalında Gizem Ural, en iyi erkek solist dalında Canoğul Adlığ, en iyi orkestra dalında da Grup Fondip aldı.
 
Amatör Müzik Grupları Yarışması’nın ardından sahne alan ünlü sanatçı Aydilge, hareketli şarkılarıyla Bornovalıları coşturdu. İki saat boyunca sahnede kalan genç sanatçı Aydilge, sevilen şarkılarını Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce gençle birlikte söyledi.
 
Dereceye giren gruplara ödüllerini veren Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, sadece müziğe gönül vermenin bile herşeye değer nitelikte bir uğraş olduğunu söyleyerek, “Yarışmamıza katılan bütün genç müzisyenleri yürekten kutluyorum” dedi.
Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Aydilge’nin genç bir sanatçı olarak çevrenin korunmasına yönelik katıldığı çalışmalarla herkese örnek de olduğunu belirterek, bu nedenle ayrı bir hayranlık da duyduğunu belirtti. Başkan Sındır, “Aydilge sadece müzik yapmıyor. Sanatçı olmanın gerektirdiği sosyal sorumluluğu da taşıyor. ‘Nükleer enerji tek çözüm değil’ diyor. GreenPeace ile ortak projeler üretiyor. Bir sanatçı sanatını icra etmenin yanında, sosyal nitelikleri de taşımalıdır. Bunlar arasında çevreyi koruma, insana saygı gibi nitelikler var. Aydilge performansıyla, duruşuyla örnek alınacak bir sanatçı. Yürekten kutluyorum” diye konuştu.
 
AMATÖR MÜZİK YARIŞMASI’NA KATILAN GRUPLAR
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği Amatör Müzik Grupları Yarışması’na Parça Tesiri, Aynen, ZihinBand, Bard, Mushroom, Anahtar, Alengir, Replay ve Fondip grupları katıldı. Yarışma sonunda ‘En iyi yorum’ dalında 2 bin lira, ‘En iyi beste’, ‘En iyi bayan solist’ ve ‘En iyi erkek solist’ dallarında 1000’er lira ve ‘En iyi orkestra performansı’ dalında 3 bin lira para ödülünü Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır takdim etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Doğa Kent Sanat Karma Sergisi Çetin Emeç'de

ASEV'den ‘Solistler Geçidi’

Sanayiden Sanata

Lise öğrencilerinden ingilizce müzikaller

Arşiv