Babasının donörü damat oldu

  • 0
  • 861
Yazı Boyutu:

Nişanlı ve üniversite3. sınıf öğrencisiyken 21 Mayıs 2012’de babası İbrahim Gönültaş’a (47)karaciğerinden parça vererek ikinci yaşamın kapılarını açan Ahmet Gönültaş (23), evlatlık görevini yapmanın huzuru içinde önce okulunu bitirdi, ardından dadünya evine girdi. Ahmet Gönültaş, düğün yapıp nişanlısı Arzu ile evlenirken,organ kardeşi olan oğlunun mürrivetini görmenin mutluluğunu yaşayan babaGönültaş, “Oğlum beni yaşatmak için neşter altına yatmaktan çekinmedi. Onudamat ettim ya dünyalar benim oldu” dedi.

Balıkesir’in Edremit İlçesi Akçay Beldesi’nde oturan 4 çocukbabası İbrahim Gönültaş, karaciğer yetmezliği nedeniyle 2001 yılından itibarenAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görmeye başladı.Yıllarca ilaç tedavisiyle idare eden Gönültaş’a karaciğer nakli alındı.Gönültaş, 2012 Mayıs başında İzmir Kent Hastanesi’ne başvurdu, verici taramasıyapıldı. 12 kardeşli Gönültaş’a verici olmak için kardeşlerinin yanı sıra 4çocuğu da donör olmak için sıraya girdi. Donör bolluğu açısından büyük şansasahip Gönültaş’a üç oğlunun ortancası Ahmet Gönültaş  hayat aşısı oldu. İzmir kent hastanesiKaraciğer nakil Grubu Sorumlusu Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip, 21Mayıs 2012’de baba-oğul Gönültaşlar’ı ameliyata aldı. Baba Gönültaş’ınhastalıklı karaciğeri oğlundan alınan sağlıklı karaciğer dokusuyladeğiştirildi. Donör olmak, babası için ameliyat masasına yattığında hemüniversite öğrencisi hem de nişanlı olan Ahmet Gönültaş’ın hayatında herhangi birdeğişikliğe neden olmadı. Nakilden birkaç gün sonra taburcu olan AhmetGönültaş, öğrencisi olduğu Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’ne döndü. AhmetGönültaş nakil sonrasında hiçbir sorun yaşamadan eğitimini sürdürdü. Nitekim buyıl da Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İİBF Maliye Bölümü’nü bitirdi,geçtiğimiz Haziran’da cüppe giyip diplomasını aldı. Diplomadan sonra düğünhazırlıklarına başlayan Ahmet Gönültaş ve nişanlısı Arzu Vural (20)  3 Temmuz’da Akçay’da evlendi. Karaciğeriylekendisine hayat veren oğlunu damat görmenin mutluluğunu yaşayan baba Gönültaş,“Oğlum bana gözünü kırpmadan gönüllü oldu, hayat verdi. Elbetteki nakiloperasyonuna girerken korkularım vardı, çok gençti, öğrenciydi, nişanlıydı.Canlı vericiler açısından risk çok düşük olmasına, yaşamlarını etkilemeyeceğinibilmemize karşın tedirgin olmamak elde değildi. Operasyondan sonra sanki hiçbirşey olmamış gibiydi. Nitekim kısa sürede taburcu olup okuluna döndü. İki ayönce mezun oldu. Üstüne de evlendirdik. Oğlum benim organ kardeşim, can ciğerizonunla. Evlatlarının dünya evine girdiğini görmek anne babaların en büyükmutluluklarından biri. Ben de o büyük mutluluğu yaşıyorum” dedi.

Öte yandan babasına karaciğeriyle yeni bir hayat vermesininçok doğal, normal olduğunu belirten Ahmet Gönültaş, evliler kervanınakatılırken, “Ben evlatlık görevimi yaptım. Hangi evlat olsa annesi, ababsı,kardeşleri için bunu yapar. Nakil sonrası sağlık sorunu yaşamadığım gibi kısasürede normal yaşamıma dönmüştüm. Öğrenciyken zaten nişanlıydım. Diplomayı bekliyorduk.Çok mutluyum” diye konuştu.

Ahmet- İbrahim Gönültaş, 17 haziran 2012’de nakilden sonrakiilk Babalar günü’nde aynı hastanede babasına karaciğeri ile hayat veren Merve(21) ve babası Asım Gündüz (51) ile bir araya gelip, “en güzel babalar günühediyesi”ni almanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirmişlerdi. Baba- oğulGönültaşlar ile baba-kız Gündüzler ikinci hayatta ilk babalar günü nedeniylegazete ve televizyonlarda haber olmuşlardı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv