Babasının kızı

  • 0
  • 667
Babasının kızı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tekvandodaki yeni yıldızıKübra Kıyı, emin adımlarla zirveye ilerliyor. Uluslararası turnuvalardakibaşarılarıyla dikkat çeken 17 yaşındaki Kübra, Türk güreşinin önemliisimlerinden babası Mükerrem Kıyı’nın izinden gitmek istediğini söylüyor.

 

Minder ve çayırda kazandığı şampiyonluklarla adını Türkgüreşinin büyük ustaları arasına yazdıran Mükerrem Kıyı’dan sonra kızı KübraKıyı da aynı başarıyı tekvandoda göstermek istiyor. İzmir Büyükşehir BelediyesiGençlik ve Spor Kulübü çatısı altında spor yaşamını sürdüren 17 yaşındakiKübra, şimdiden önemli başarılara imza attı. Tekvandoya 11 yaşında başlayangenç sporcu, Yıldızlar Türkiye ve İsveç Trelleborg Açık’ta ikinci, ÜmitlerTürkiye ve German Cup’ta ise  üçüncü oldu. Liselerarası TekvandoŞampiyonası’nda da ikincilik kürsüsüne çıkmayı başaran Kübra Kıyı, Dünya GençlerTekvando Şampiyonası’nda ise yarı finale kadar geldi. Son üç yıldır Milli Takımseçmelerini şampiyon olarak geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu, “yenileyenile kazanmayı” öğrendiğini söyleyerek, “Babam, gençler ve büyüklerde kürsüyeçıkan, Kırkpınar’da güreşme onuruna sahip bir sporcu. Onun gibi başarılı birkariyere sahip olmak istiyorum. Tekvandoya başlayıp bu sporu sevmemde,kazanmayı öğrenmemde babamın çok emeği var. Antrenörüm Çetin Tül de babam kadarkariyerimi etkilemiş biridir” dedi.

İlk hedefinin Brezilya’daki olimpiyatlarda mindere çıkmakolduğunu söyleyen Kübra, “Buraya odaklandım ve hedefime doğru yürüyorum. Yaşımgenç olduğu için 2020 Tokyo’da da yarışabileceğim. Önümde uzun bir kariyer var.İnşallah babam gibi başarılı bir sporcu olabilirim. O, efsane olmuş bir isim.Onun kızı olarak ben de ismimi unutulmazlar arasına yazdırmayı istiyorum. Tabiki şu anda çok eksiğim var ama kazandığım veya kaybettiğim her maçtan derslerçıkararak ilerliyorum” dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv