Barış Gönüllüsü Daniel Leahy “Memleketi” Türkiye’de

  • 0
  • 631
Yazı Boyutu:

1965-67 yılları arasında Barış Gönüllüsüolarak geldiği Türkiye’den birbirinden güzel anılar ile ayrılan EvergreenÜniversitesi emekli öğretim üyesi Daniel Leahy İzmir Üniversitesi’ne konukoldu, anılarını Türkçe anlattı.

Vietnam Savaşı’na katılmak istemediği içinBarış Gönüllüsü olarak Türkiye’ye gelen ve toplum kalkınması projelerikapsamında Türkiye’de hizmet veren Daniel Leahy, İzmir Üniversitesi’ne konukoldu, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya geldi. Önce Ankara,ardından da Antalya’nın Çomaklı köyünde iki yıl kalan Leahy, köyde tavukçulukprojeleri yürüttü. Bu bağlamda kümes ve su deposu inşasından, badem bahçelerioluşturmaya, halk eğitim merkezi personeliyle köy köy dolaşarak proje eğitimivermeye kadar birçok alanda hizmet verdi.

Çomaklı köyündeki çalışmaları sırasındaçekilen fotoğraflar eşliğinde öğrencilere deneyimlerini aktaran Daniel Leahy,Türkiye ile kurduğu içten bağların hala var olduğunu, o yıllarda edindiği pekçok arkadaşı ile ülkesine döndükten sonra da görüşmeye devam ettiğini söyledi.Türkiye’den ayrılmasından bu yana 46 yıl geçmiş olmasına rağmen akıcıTürkçesinden hiçbir şey kaybetmemiş olan Leahy anılarını öğrencilerle paylaştı.Türkiye’yi ikinci vatanı olarak gördüğünü ve Türkiye deneyiminin kişiliğininoluşması, dünyaya bakışı ve mesleki yaşantısında üzerinde büyük katkısıolduğunu belirten Leahy, yıllar sonra ziyaret ettiği köyünde hala hatırlanıyorve konuk ediliyor olmasının kendisi için büyük onur olduğunu ifade etti.

Leahy ile görüşmesinde İngilizceyi birBarış Gönüllüsü’nden öğrendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş“60’lı yıllarda Türkiye’ye gelen Barış Gönüllülerinin etkinlikleri, onlar içinde bizler için de farklı bir deneyim olmuştu. Bir Barış Gönüllüsünü yıllarsonra yeniden Türkiye’de ve İzmir Üniversitesi’nde ağırlıyor olmamız nedeni ilemutluyuz” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv