Barok Müzik Günleri’ başlıyor

  • 0
  • 838
Yazı Boyutu:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Cumartesi gününden itibaren üç konseri kapsayan ‘Barok Müzik Günleri’n evsahipliği yapacak.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, “Barok Müzik Günleri”ne hazırlanıyor. Barok dönem müziğinin yorumlanacağı konser dizisi, 9 Şubat 2013 Cumartesi günü “Barok Sesler” grubuyla başlayacak. Alman, İtalyan ve Türk sanatçılardan oluşan grup, açılış konserinde Barok dönem eserlerini seslendirecek. Soprano Dorothee Mields’e Marta Graziolino arp, Nihan Atalay barok flüt, Erica Fossi çembalo, Bülent Oral ise viola da gamba ile eşlik edecek.
 
İkinci konseri 18 Şubat 2013 Pazartesi günü İtalyaların önde gelen Barok müzik gruplarından “Ensemble Mare Nostrum” verecek. Rönesans ve Barok dönem sopranosu Nora Tabbush ve viola da gamba sanatçısı Andrea De Carlo, unutulmaz bir konser verecek.
Final konseri ise 25 Şubat 2013 Pazartesi günü gerçekleşecek. Barok müzikte dünyanın önde gelen sopranolarından Emma Kirkby ile London Barok Topluluğu’nun kurucusu ve kemancısı İngrid Seifert, bu müzik türünü Barok dönem çalgılarıyla çalan Türkiye’deki tek grup olan “İzmir Barok”la bir araya gelecek. Barok dönemin önemli eserlerinin seslendirileceği konserde Kirkby ve İzmir Barok Grubu’nun sopranosu Linet Şaul ile birlikte sahne alacak. Barok Müzik Günleri’nin üç konseri de Küçük Salon’da saat 20.00’de sanatseverlerle buluşacak.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv