“Baskı Kitap” sergisi sanatseverlerle buluştu

  • 0
  • 872
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi(EÜ) Kağıt ve Kitap Sanatları Galerisi’nde linol baskılarla ürettiği el yapımı kitaplardan oluşan çalışmasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi(DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Ceren Bulut’un “Baskı Kitap” sergisinin açılışı gerçekleşti. Birçok sanatseverin katıldığı serginin açılışını EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü yaptı.
 
Sanatçı sergilediği yapıtları,  “Görsel ifadenin anımsamalardan beslenen imgesel boyutunu, baskı tekniğini de kullanarak hem biçimsel düzeyde hem de anlamsal düzeyde birleştirmek” olarak betimledi. Ayrıca sanatçı, sergiyi “Kitaplarının sayfalarının çevrilerek izlenmesini, kitabın kokusunu ve dokusunu hissedebilmelerini sağlamak” amacında düzenlediğini belirtti.
“Kitabın coşkulu serüvenine izleyiciyi de katarak evrensel boyutunu sunmayı” istediğini belirten Ceren Bulut’un birbirinden renkli özgün çalışmalarının yer aldığı, kitap tasarımlarından oluşan sergisi, 02 Mart tarihine kadar EÜ Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi Sanat Galerisi’nde ziyarete açık olacak. Müze, Pazar ve Pazartesi günleri hariç, 09.00 – 17.00 saatleri arasında ziyaret etmek isteyenlere açık.İZMİR(Ege Ajans/ Tuğba Ol)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv