Bayraklı'da engellilerin yüzü güldü

  • 0
  • 601
Yazı Boyutu:

BayraklıBelediyesi engelli merkezi, kapak kampanyası kapsamında toplanan bağışlardanalınan 30 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahiplerine teslim eti. Bayramdayüzleri gülen vatandaşlar kapak toplayan duyarlı vatandaşlara teşekkür etti.  

BayraklıBelediyesi tarafından ilçede başlatılan plastik şişe kapağı toplama kampanyasıolumlu sonuç verdi. Yıl içindeki 30'uncu tekerlekli sandalyeyi ihtiyaçsahipleriyle buluşturan engelli merkezi ekipleri vatadanşların yüznü güldürdü. 
2013 yılıbaşında başlatılan ve semt merkezleri, muhtarlıklar ile engelli merkezlerinekonulan kutular aracılığıyla duyarlı vatandaşlardan toplanan plastik kapaklargeri dönüşüm firmalarıyla yapılan anlaşma gereği engelli vatandaşlarınihtiyaçlarına yönelik malzeme temini olarak geri dönüyor. Toplanan 250 kilogramkapak ile 1 tekerlekli sandalye alınabiliyor. Yapılan anlaşma gereği geridönüşüm firmaları para yerine tekerlekli sandalyenin yanı sıra görme engelileriçin baston, işitme engelliler için işitme cihazı gibi önemli ihtiyaçlarınkarşılanmasını sağlıyor. Öte yandan Bayraklı Belediyesi iki engelli aracı ileengelli vatandaşların ulaşımlarına da destek oluyor. Kurslara katılan,eğitimlerini sürdüren öğrencilerin yanı sıra hastanelere gitmek isteyenengelliler de bu araçlarla taşınıyor. Konuyla ilgili konuşan Bayraklı BelediyeBaşkanı Hasan Karabağ, engllilere yapılan desteğin daha da artacağını, imkanlarve ihtiyaçlar dahilinde her türlü yardımların süreceğini kaydetti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Anlamlı​ bayram hediyesi

Biz bütün Makedonya ile kardeşiz

Miniklerle fidan dikti

Genç çiftçilere desteğini sürdürüyor

Kenti dinamikleri ile birlikte planlayacağız

Arşiv