Bayraklı’da girişimciler sertifikalarını aldı

  • 0
  • 699
Yazı Boyutu:

Bayraklı Belediyesi ile KOSGEB İzmir Güney Hizmet Merkezi işbirliğinde uygulamalı girişimcilik eğitim programını başarıyla tamamlayan 28 girişimci adayı düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Etkinlikte konuşan KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, devam edilmesi düşünülen program ile ilgili istihdam ve ekonomiye önemli katkı sağlanacağını belirtti.
 
 
Bayraklı Belediyesi ile KOSGEB aracılığında düzenlenen girişimcilik eğitimine 190 kişi başvurdu. Bayraklı Belediyesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) bu kapsamda, girişimcilerin önünü açmayı, ekonomik büyüme, istihdam ve kalkınmaya da katkı sağlamayı amaçladı. Yapılan işbirliği sonucunda gerçekleştirilen girişimcilik kursunun ilk kursiyerleri ise, 70 saatlik eğitimi tamamladı. Yazılı sınav ve mülakatlar sonrası 70 puan ve üzerinde alan 28 girişimcinin katıldığı kursu başarı ile tamamlayanlara sertifikaları Bayraklı Belediyesi Havuz Düğün Salonu’nda düzenlenen törende verildi. Etkinliğe Bayraklı Belediyesi Başkan yardımcıları Bahar Erdican, Mehmet Şimşek, KOSGEB Güney Bölge Müdürü Mustafa Çanakçı, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Levent Ölçer, Belediye meclis üyeleri, birim müdürleri ile kursiyerler ve yakınları katıldı.
 
En fazla “işsiz” İzmir’de
Törende konuşan Mustafa Çanakçı, “Girişimcilik projelerinin en önemli çıktısı istihdam sağlamak. Bu noktada da İzmir’in sorunu var. 81 il içinde en fazla işsizi olan il İzmir. Türkiye ortalaması yüzde 8,7. İzmir’de ise işsizlik ortalaması 14,7. Dolayısıyla İzmir’de işsizliğin önünü açıp istihdam sağlayacak tüm projelere destek olmak gerekir. Bu anlamda bize destek veren Başkanımız Sayın Hasan Karabağ’a teşekkür ederim” dedi.
 
100 bin TL’lik kredi imkânı
Girişimcilik eğitimi gören 28 kursiyer KOSGEB tarafından projeleri kabul edilmeleri halinde, 30 bin lira hibe, 70 bin lira da faizsiz kredi imkânlarından faydalanabilecek. Hibe dışındaki krediler ise, 2 yıl sonra faizsiz olarak geri ödenecek. İlk etapta 30 kişinin sınavı geçerek eğitim hakkı kazandığı ancak 2 kişinin devamsızlık nedeniyle diskalifiye olduğu girişimcilik eğitimi programlarının devam ettirilmesi planlanıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv