Bel Ağrısına Tazyikli Su Tedavisi

  • 0
  • 1.857
Yazı Boyutu:

İzmirli bankacı Lerzan Tüzün’ün bel fıtığı rahatsızlığı,tazyikli su yöntemiyle tedavi edildi. ‘Spinejet’ veya ‘hidrodiskektomi’ denilenyöntemle, bel fıtığında dışarıya sarkan kısmın, yüksek hızdaki su akımıylayumuşatılarak yerinden çıkarılıp, dışarıya çekilmesiyle ağrıdan kurtulan Tüzün,1 hafta istirahatın ardından işine geri dönebildi.

İzmirli bankacı Lerzan Tüzün, 5 yıl önce merdivenlerdendüştü. Şiddetli ağrılar yaşayan Tüzün’e bel fıtığı teşhisi konuldu ve ameliyatolması gerekiyordu. Yoğun iş temposu nedeniyle ameliyat olmayı süreklierteleyen Tüzün, Universal Ege Sağlık Hastanesi’ne başvurdu. Universal EgeSağlık Hastanesi Ağrı Tedavisi Sorumlusu Dr.Halil Algan, Tüzün’e‘hidrodiskektomi’ denilen yöntemi uygulandı. Lokal anestezi ile ve sadece özeliğneler kullanılarak, 30 dakikalık bir girişimsel yöntem uygulanan ve aynı güntaburcu olan Tüzün, 1 hafta sonra normal çalışma yaşamına geri döndü.

Hidrodiskektomi yöntemiyle fıtıklaşan bel yastığının(diskin), dışarıya doğru taşan kısmının, yüksek hızlı su akımıyla yumuşatılarakyerinden çıkartıldığını ve ardından dışarıya doğru çekildiğini belirten Algan,“Hastanın sadece belini lokal anestezi ile uyuşturarak, açık ameliyata gerekkalmadan özel bir aparat ile, fıtığın dışarıya taşan kısmını yüksek akımlı suile yumuşatıyoruz ve aynı aparatın diğer ucuyla yumuşayan kısmı çekip alıyor vesinirin sıkışmasını gidererek ağrının kaybolmasını sağlıyoruz. Böylece fıtığın,sinire olan temasından kaynaklanan bacağa ve kalçaya vuran ağrı da ortadankalkıyor. Saatte 900 kilometrelik hızla su akımı sağlayan bu yöntem, neştersizve emniyetli olduğu için tercih ediliyor” diye konuştu.

Dr.Halil Algan, bu şekilde tedavi edilen hastalarda, yüzde85 oranında başarılı sonuçlar alındığını belirterek şu bilgileri verdi: “Belfıtığının ilaç tedavisi, fizik tedavi, açık ameliyat ve girişimsel ağrıtedavisi gibi farklı tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Her bel fıtığıbahsettiğimiz hidrodiskektomi yöntemi ile çözülür diye bir kural yoktur, ancakameliyat önerilmeyen ya da ameliyat gerekse de olamayacak durumda olanhastalara tavsiye ediyoruz. Hastaların işlemden belirli bir süre sonra yürüyüş,sırtüstü yüzme gibi tempolu aktiviteler yapmak, fazla kiloları varsa vermek,uzun süre oturmaktan kaçınmak gibi kurallara uymaları gerekiyor.”

Dr.Halil Algan kimdir?
Uz.Dr.Halil Algan, 1966’da İzmir’de doğdu. 1991 yılında EgeÜniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. İhtisasını Marmara Üniversitesi TıpFakültesi Anestezi ve Reanimasyon Ana Bilim Dalı’nda tamamladı. ThalwilHastanesi (Zürih, İsviçre), Health South Ağrı Tedavi Merkezi (Birmingham, ABD),Yale Üniversitesi Tıp Fakültesi Ağrı Tedavi Merkezi’nde (New Haven, ABD) ağrıtedavisiyle ilgili çeşitli eğitimler alan Algan, Siyami Ersek Kalp ve DamarCerrahisi Merkezi’nde yoğun bakım ve rejyonel anestezi eğitimi aldı. MarmaraÜniversitesi Tıp Fakültesi Nörolojik Bilimler Enstitüsü’nde Anesteziyoloji veRenimasyon Uzmanı ve  Ağrı PolikliniğiSorumlusu olarak görev yaptı. Dr.Halil Algan, Acıbadem Sağlık Grubu’nda veUniversal Ege Sağlık Hastanesi’nde hizmet vermekte olup, özellikle akut vekronik ağrılarla ilgili klinik ve girişimsel tedaviler yapmaktadır.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv