Bel fıtığına iğneli çözüm

  • 0
  • 1.354
Yazı Boyutu:

Beyin Cerrahı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kanal darlığıolmayan, kopmamış fıtıkların 5 dakikada iğneyle tedavi edilebildiğini söyledi.50 yaşındaki hastası Aybil Çalışkan’ın bel ve bacak ağrısına yol açan böyle birbel fıtığından iğneli tedaviyle kurtulup yarım saat sonra ağrısız evinegittiğini belirten Prof. Dr. Yücesoy, “Bu yöntemle hastaya ağrısız bir dönemsağlanıyor. Kişi iyi bir egzersiz programıyla uzun yılllar problem olmadanyaşamını sürdürüyor” dedi.

Bel fıtığından muzdarip olanların çektikleri ağrılaryüzünden yaşam kalitelerinin bozulduğuna dikkat çeken İzmir Kent HastanesiNöroşirürji Uzmanı Prof. Dr. Yücesoy,  belve boyun fıtığında ameliyatsız tedavi yöntemlerinden biri olan Radyofrekansnükloplasti (RF) teknolojisi ile özellikle genç hastalarda çok iyi sonuçlaraldıklarını söyledi. Hastası Aybil Çalışkan’ın (50) bel ve sağ bacak ağrısışikayetiyle başvurduğunu, yapılan tetkiklerinde bel fıtığı saptandığınıkaydeden Yücesoy, şöyle konuştu:“Hastamızda kopmuş fıtık olmadığı, kanal darlığı olmadığıiçin iğne ile girilerek radyofrenkans nükleoplasti yöntemiyle taşan kısımyakılarak sinir kökü rahatlatıldı. 5 dakika süren işlemde hasta uyanık ve yatardurumdayken bölgesel  olarakuyuşturularak bel bölgesinden bir iğne ile röntgen kontrolünde fıtık gelişenomurlar arasına giriliyor. Radyofrekans enerjisi verilerek fıtığı oluşturandokuların buharlaştırılarak büzülmesi sağlanıyor.  Böylece sinir kökü üzerindeki baskı kalkıyorve ağrı da hemen kesiliyor.  Böyle birtedavi uygulanmasa fıtığın büyümesi, patlaması, sinirde harabiyete yol açması,ezilen sinirde harabiyet olması nedeniyle kuvvet kayıplarının ortaya çıkmasımümkün.  Sonuçta da daha büyük ameliyatgerekecek. Özellikle genç hastalarda omurgalar arasındaki diskin içindeki subuharlaştırılarak geriye doğru çekilmesi sağlanıyor. O yüzden çok ileriyaşlarda kullanılmıyor. Bu yöntemle hastaya ağrısız, rahat bir dönemsağlanıyor. Bu dönemde yapılacak iyi bir egzersiz programıyla uzun yıllarproblem olmadan yaşamını sürdürüyor.”

Prof. Dr. Yücesoy, sürekli bel ve bacak ağrılarındanyakınan, ilaç ve fizik tedavi gibi tedavilerden sonuç  alamayıp henüz ameliyat aşamasına gelmemişhastaların yararlandığı yöntemin patlamış, kopmuş, omurilik kanalı içine girmişfıtıklara uygulanmadığını vurguladı.  Yücesoy, “Yöntem tekrarlanabiliyor, birdenfazla bölgede, birden fazla fıtığa uygulanabiliyor. Genelde hastalar daişlemden yarım saat sonra ağrı şikayetinden kurtulmuş olarak taburcu ediliyor”dedi. Ağrıdan kıvranarak geldiği İzmir Kent Hastanesi’nde ameliyatsız tedaviylebel fıtığından kurtulduğunu belirten Aybil çalışkan, “Yıllarca boşuna ağrıçekmişim, ağrısız hayat çok keyifli” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv