Belediye kursundan üniversiteye

  • 0
  • 640
Yazı Boyutu:

BornovaBelediyesi’nin üniversite ve lise sınavlarına hazırlanan öğrencilere eğitimverdiği BELGEM büyük bir başarı elde etti. BELGEM’in kursiyerlerinin tamamınayakını fakülte ve meslek yüksekokullarına girmeye hak kazanırken, 239 öğrencimühendislik, uluslararası ilişkiler, iktisat, iletişim gibi en çok tercihedilen bölümlere girdi. Öte yandan  BELGEM lise sınavların da önemli birbaşarı yakaladı. Bornova’da anadolu liselerini kazanan her 6 öğrenciden 1’i bubaşarıyı BELGEM’de aldıkları kurs eğitimiyle elde etti

 Bornova Belediyesi’nin çocuklarının eğitim giderlerinikarşılamakta zorlanan ailelere destek olmak için faaliyet gösteren BornovaBelediyesi Gençlik Eğitim Merkezi(BELGEM)  kursları bu yıl da binlerceöğrencinin gelecek hayallerinin gerçekleşmesine aracılık etti. BELGEM’de kursgören öğrencilerden 67’si fen-edebiyat, 78’i uluslararası ilişkiler, iktisat,kamu yönetimi, 32’si mühendislik, 23’ü PDR ve öğretmenlik, 24’ü iletişim vesanat, 13’ü tıp ve sağlık, 2’si hukuk fakültelerini kazandı. Öğrencilerintamamına yakını ise diğer fakültelere ve meslek yüksek okullarına yerleşti.

 BELGEM, lise giriş sınavlarında da büyük başarı eldeetti. Bornova’da anadolu liselerisin kazanan her 6 öğrenciden 1’i bu başarıyıBELGEM’de aldıkları kurs eğitimiyle elde etti. SBS sınavından sonra YGS/LYS’dede aynı başarının yakalanması BELGEM’deki yönetici ve öğretmenleri desevindirdi.

 Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,BELGEM’de görev yapan yönetici ve öğretmenlere sağlanan başarı nedeniyleteşekkür etti. 2009 yılında 46 öğretmen ile 1000 öğrenciye hizmet verenBELGEM’i sınavlara hazırlık ve okul derslerine destek niteliğindeki kurslarla52 öğretmenle 4 bin öğrenciye hizmet veren konuma getirdiklerini söyleyenBaşkan Sındır, “Kurslarımızı 5 ayrı merkeze yayarak Çamdibi Merkez Bina’nınyanısıra Altındağ, Bornova Merkez, Naldöken ve Mevlana’daki çocuklarımızın dazahmetsizce eğitim almasını sağladık” dedi.

Yapılan planlamayla önümüzdeki yıl kurs verilen öğrencisayısını 4 bin 500’e çıkaracaklarını söyleyen Başkan Sındır, “Öğrencilerimizinelde ettikleri başarılar bizim ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor”dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv