Ben Orhan Veli Fethiye ve İzmir’de sahneleniyor!

  • 0
  • 1.016
Ben Orhan Veli Fethiye ve İzmir’de sahneleniyor!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tiyatro Kumpanyası’nın usta oyuncu Kemal Kocatürk’ün yönetmenliğindeki oyunu “Ben Orhan Veli” 21 Ocak Çarşamba günü Fethiye’de ve 22 Ocak Perşembe günü İzmir’de seyirciyle buluşuyor.

Orhan Veli Kanık'ın kısıtlı yaşamına sığdırdığı unutulmaz şiirlere, dünya görüşüne, yazılarına, öykülerine, aşklarına, dostluklarına ve çile dolu hayatına bir ağıt niteliğinde olan “Ben Orhan Veli” 21 Ocak Çarşamba günü Fethiye’de Fethiye Kültür Merkezi’nde, 22 Ocak Perşembe günü İzmir AKM Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

Orhan Veli'nin hiç bilinmeyen yanlarını ortaya çıkaran “Ben Orhan Veli”, şairin fikirlerinin bugünü nasıl kucakladığını gözler önüne seriyor. Oyun, Orhan Veli’nin ne kadar ileri görüşlü biri olduğunu anlatırken, geçen zamanın ülkemiz değerlerinden, kültüründen ve insanından neler çaldığını da gösterecek.

Kemal Kocatürk ve Ozan Sevin’in rol alacağı oyun, Ayça Kocatürk’ün birbirinden güzel besteleriyle Orhan Veli şiirlerini bir şölene çevirecek. Dekor ve kostümün Sırrı Topraktepe'ye ait olduğu oyunda ışık ise Aslı Atasoy'a ait.

“Bir Garip Orhan Veli” adıyla yıllarca Orhan Veli'yi oynayan ve adeta onunla özdeşleşen, unutulmaz usta oyuncu Müşfik Kenter'in anısına Orhan Veli'nin 100. doğum yılı eşlik edecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv