Bi’dünya çocuk Dikili’de barış için el ele verdi

  • 0
  • 704
Bi’dünya çocuk Dikili’de barış için el ele verdi
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Dikili Belediyesi, Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Arnavutluk'tan gelen çocukları ilçede konuk etti.

Dikili’de Muhteşem Eğlencenin Startı Verildi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında dünya çocuklarını Dikili’de buluşturan Dikili Belediyesi, 4 gün sürecek muhteşem eğlencenin startını verdi. ‘Dünya Barışı İçin Çocuklar El Ele Veriyor’ sloganıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında uçurtma şenliğinden pikniğe, film gösterimlerinden yöresel halk oyunlarına, canlı müzik dinletilerinden, tiyatro oyunlarına ve animatör gösterilerine kadar birçok etkinlik barışın çocuklarıyla buluşacak.

İlk Ziyaret İzmir Doğal Yaşam Parkına
Akşam saatlerinde Dikili’ye uluşan çocuklar ilk olarak Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un kendileri onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. İstirahatle geçen ilk gecenin sabahında çocuklar önce Dikili Belediyesi'ne ait otobüslerle Dikili Belediyesi Rehberi Gönenç Turan eşliğinde 425 bin metrekare alan üzerine kurulu ve 125'den fazla türden hayvanın bulunduğu İzmir Doğal Yaşam Parkını ziyaret ederek, yaban hayvanlarının yaşamlarının gözlemlenmesini gerçekleştirdiler. İlk defa böyle büyük bir doğal yaşam parkını ziyaret etmenin heyecanını yaşayan ve yaban hayvanlarının hayatını yakından görme fırsatı bulan çocukların mutluluğu görülmeye değerdi.

Çocuklar Doyasıya Eğlendi
Etkinliklerin ikinci gününde ise Şair Nazım Hikmet’in adının verildiği parkta buluşan çocuklar uçurtma şenliğinde dünya barışına atfen uçurtmalarını uçurdu ve güzel havanın keyfini neşe içinde yaşadılar. Uçurtma şenliğinin ardından dünyaca ünlü Killik Koyu’nda gerçekleştirilen pikniğe de katılan dünya çocukları müzikler eşliğinde dans ederek, şarkılar söyleyerek, voleybol, futbol, ip atlama, ip çekme gibi oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendiler.

“Her Daim Barışı Savunacağız”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Dikili ilçesine gelen Arnavut çocukları ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, “Bu güzel ve anlamlı bayramda Arnavutluk’tan ilçemize gelen öğrenci ve öğretmen grubunu misafir edip ağırlamaktan oldukça mutluyuz. Bizler, Atatürk’ün izinde yürüyen Cumhuriyetçiler olarak her zaman Atamızın, “Yurt Sulh, Cihanda Sulh” ilkesini savunacağız. Bugün de çocuklarımız Arnavutluk’tan gelen kardeşleriyle barışın en güzel mesajını vererek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkusunu hep birlikte yaşadılar. Böyle bir büyük onuru yaşamaktan oldukça mutluyuz. Etkinliklerin bitiminden sonra misafirimiz olan Arnavut kardeşlerimizin ülkemizden güzel duygular içerisinde ayrılmasını umuyor, bu vesileyle Cumhuriyetimizi kuran, bize böyle anlamlı ve gururlu bayramlar yaşatan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyorum ” şeklinde konuştu.

“Türk Halkının ve Türk Çocuklarının Bu Anlamlı Bayramını Kutluyoruz”
Dikili Belediyesi'nin organizasyonu ile gerçekleştirilen etkinliklerden oldukça memnun kalan Arnavutluk Berat Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Fitim Mimani de grup adına teşekkürlerini belirterek, “Bu etkinlik sayesinde bizleri onurlandıran Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun başta olmak üzere tüm Dikili halkına misafirperverliği ve sıcaklıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum.  Biz Arnavut halkı olarak kardeş Türk halkının ve Türk çocuklarının bu anlamlı bayramını kutluyor, barışı her daim savunacağımızı ifade ediyoruz” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

​​​​​​​19 Mayıs, Bir Meydan Okuyuştur

Başkan Kınay Gülsima için koşacak

Yok olma noktasından kurtuluşa

Cumhuriyetimizin umudu ve geleceği gençlikte

Karşıyaka’dan Türkiye’ye örnek iş birliği

19 Mayıs’ı Coşkuyla Kutlayacak

Arşiv