Bilinçsiz kaplıca tedavisine dikkat

  • 0
  • 732
Yazı Boyutu:

Gediz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Yrd. Doç.Dr. Özgür Bozan uyardı: Eş dost tavsiyesiyle kaplıcaya gidenler büyük risk altında.Doktora danışmadan termal sularla şifa aramak ciddi sağlık sorunlarına yolaçabilir. Kronik rahatsızlığı bulunanlar ile yaşlılar özellikle dikkat etmeli     

Gediz Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim ÜyesiYrd. Doç. Dr. Özgür Bozan, kaplıcalardaki tehlikeye işaret etti. Yrd. Doç. Dr.Bozan, kimilerinin şifa bulmak, kimilerinin de güzelleşmek için termal sulardanve çamurlardan bilinçsizce yararlandığını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Bozan, çoğukişinin de ağrılarından kurtulmak için eş dost tavsiyesiyle kaplıcalaragittiğini, özellikle kronik rahatsızlığı olanlar ile yaşlıların çeşitlirisklerle burun buruna geldiğini dile getirdi. “İyileşmek ya da ağrılarınızdankurtulmak isterken sağlığınız daha da bozulabilir” diye uyaran GedizÜniversitesi Öğretim Üyesi, şu bilgileri verdi: “Çeşitli mineraller, gazlariçeren sıcak kaplıca suları, doktor önerisiyle ve fizyoterapist kontrolündeuygulandığında ancak romatizmal hastalıklar, dejeneratif eklem hastalıkları(kireçlenmeler), bel-boyun ağrıları ile ortopedik, nörolojik hastalıklardafaydalı olabilir. Bu yararın uzun sürmesi için de kaplıca tedavisi sonrası fizyoterapisttarafından planlanan egzersiz programının uygulanması gerekir.” 

Ölümcül bile olabilir
“Kulaktan kulağa yayılanbilgilerle kaplıcalara gidilirse birçok sağlık sorunuyla karşı karşıyakalınabilir, hayati risk bile ortaya çıkabilir” diyen Yrd. Doç. Dr. ÖzgürBozan, doktora danışmadan kesinlikle kaplıca tedavisi görmemesi gerekenlerişöyle açıkladı: Ağır kalp-damar, akciğer, böbrek, karaciğer hastalıklarıolanlar, akut enfeksiyon geçirenler, organ yetmezliği çekenler, kanser, diyabet(şeker) ve hipertansiyon (yüksek tansiyon) rahatsızlığı bulunanlar ileyaşlılar.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv