Bir aileden 3 doktor çıktı

  • 0
  • 797
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 53.Dönem mezunlarını AşıkVeysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatrosu’nda yapılan görkemli bir törenle ülkeninhizmetine sundu.Tıp ordusuna 250 yeni nefer daha katan Ege Tıp Fakültesi,öğrencilerinden ayrılmanın hüznünü ve aynı zamanda yeni doktorlar yetiştirmişolmanın sevincini birlikte yaşadı.Rektör Yardımcı Prof.Dr.Yeşim Kirazlı“Sizlerin gözlerinde gördüğüm ışık bana umut ve güç veriyor.Burdan mezunoluyorsunuz ama siz hayatınız boyunca Ege Üniversitesi’nin bir parçasıolacaksınız.Ege’li olmanın gururunu her zaman yaşayın ve ülkemize hizmetikendinize bir borç bilin,” dedi.  

3 KARDEŞ BİRLİKTE MEZUN  
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan dönem birincisi Dr.Şerife Eroğlu( 23), iki ağabeyi ile birlikte aynı okuldan ve aynı dönemde mezun olmanınsevincini yaşadı ve ailesine yaşattı. Dr.Erdem Eroğlu (26) ve Dr.MuhammedEroğlu (27) küçük kız kardeşleri Dr.Şerife Eroğlu’yla aynı anda mezun olduklarıiçin çok mutlu olduklarını belirtti. Aynı gecede 3 çocuğunun da birlikteHipokrat Yemini edişine tanık olan anne Şerife Eroğlu ve baba Hikmet Eroğlu,yaşadıkları mutluluğun tarifi olmadığını ve evlatlarının kendilerine yaşattığıbu gururu hiçbir şeye değişemeyeceklerini söyledi.  

ASIL ÇALIŞMAK ŞİMDİ BAŞLIYOR
Ege Üniversitesi Dekanı Prof.Dr.Kamil Kumanlıoğlu “Bugün mezun oluyorsunuz veinsanlığa sağlık dağıtmak için kutsal sağlık ordusuna katılıyorsunuz. Ettiğinizyemini meslek hayatınız boyunca asla unutmayın. Unutmayın ki o size her zamankılavuz olsun. Çok çalıştınız, çok yoruldunuz ama asıl yorgunluk asıl çalışmakşimdi başlıyor ve inanıyorum ki siz sevgili yavrularımız görevinizi her ne şartaltında olursa olsun tereddüte düşmeden layıkıyla yerine getireceksiniz”dedi. 

Dönem birincisi Dr.Şerife Eroğlu’ndan sonra mezuniyet belgelerini alan diğeryeni doktorlar “Mustafa Kemal’in Doktorlarıyız” yazılı pankartlarla sahneyeçıktı. Dekan Yardımcısı Prof Dr.Tahir Yağdı, merhum Dr.Behçet Uz’un kızıMübeşşir’in ölümü sonrasında yazdığı mektubu törene katılanlarla paylaştı.Duygu dolu mektubun ardından diplomalarını alan doktorlar aileleriyle birliktemezuniyet sevincini yaşadı.Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Kamil Kumanlıoğlu veEge Tıp ailesinin öğretim üyelerinin mezuniyet belgelerini öğrencilerevermesinin ardından 53.dönem mezunu çiçeği burnunda 250 doktor keplerini havayafırlatarak 6 yıllık tıp fakültesi eğitimlerine son verdi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv