Bir çentik bırakmak istiyorum

Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu kulüplerinden İzmir Alsancak Lions Kulübü Derneği ve İzmir Gündoğdu Lions Kulübü Derneği’nin eylül ayı ortak genel toplantısının konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “bu hayatta bir çentik bırakmak istiyorum” dedi.

  • 0
  • 4.062
Bir çentik bırakmak istiyorum
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Uluslararası Lions Dernekleri 118 R Yönetim Çevresi Federasyonu kulüplerinden İzmir Alsancak Lions Kulübü Derneği ve İzmir Gündoğdu Lions Kulübü Derneği’nin eylül ayı ortak genel toplantısının konuğu olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “bu hayatta bir çentik bırakmak istiyorum” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, başkanlık sürecindeki 2,5 seneyi anlatacak vaktin olmadığını belirterek son bir ayın önemli başlıklarını paylaşmak istediğini, çünkü sürenin ancak buna yeteceğini belirtti.

İzmir olarak öncelikle UCLG Dünya Belediyeler Birliği’nin 2 yılda bir yaptığı uluslararası Kültür Zirvesi zirvesine ev sahipliğini yaptıklarını söyleyen Soyer, “2 yıldır bu büyük hazırlıklar yaptığımız, büyük bir heyecanla hazırladığımız ve 65 ülkeden 900’ün üzerinden katılımcıyla 21 oturum gerçekleştiğimiz zirveden ayrılan konuklar şimdiye kadar gördükleri en başarılı zirve olduğunu söylediklerinde İzmirli olmaktan ve zirveye ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duydum. Zirvenin finalinde yayınlanan sonuç bildirgesi zirvenin açılışında yaptığım konuşmanın ana hatlarını taşıyordu. Çok kısaca kültürün sadece sanata indirgenemeyecek önemli bir alan olduğunu tarif ettim.  Sürdürülebilir kalkınmanın 4  sütunundan biri olduğunu, ekonomi, toplum, çevre ve kültürün aslında sürdürülebilir kalkınmanın 4 temel sütunu, belki de en önemlisi olduğunu anlattım. Siyasette, sporda, şehircilikte, hayatın her alanında kültürün varlığını anlattım. Kültürsüz siyasetin açlık ve otoriter bir rejim, kültürsüz şehirciliğin sel- afet olduğunu, kültürsüz bilimin atom bombası demek olduğunu söyledim. Bu bizim için inanılmaz bir başlangıç oldu. Çünkü hem İzmir’in dünyadaki bilinirliği inanılmaz derecede güçlendi. Hem de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurumsal kapasitesi büyük bir özgüven kazandı. Çok büyük uluslararası başarıya imza atmanın keyfini yaşıyor. Daha da önemlisi; insanlık 2 sene boyunca insanlık İzmir Sonuç Bildirgesini gündeminde taşıyacak” dedi.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın  90. yılı ve 9 Eylül ile, Bayındır’da temeli atılan süt fabrikası, Başka bir tarım mümkün projesi, girişimcilik Merkezi ve İzmir Şehir Tiyatrosu gibi bir dizi projeyi paylaşan Soyer, sözlerini şöyle bitirdi: Apple Kurucusu Steve Jobs’a sormuşlar; “Dünyanın en zengin adamısın. Bu hayatta daha ne yapmak istiyorsun? O da “Bir çentik bırakmak istiyorum” demiş. Bu koskoca kainatta kendimize vehmettiğimiz büyüklüklerin hiçbir kıymeti yok. Çünkü koca kainatta bir toz zerresi değiliz.  Ben, küçücük bir iz bırakmaktan daha anlamlı bir şey olduğunu düşünmüyorum. Canla, başla ve aşkla İzmir için çalışmaya devam”
Lionların deprem, pandemi süreci, Mavişehir’in uğradığı sel baskınları  öğrencilerin yurt sorununa sorularını da yanıtlayan Başkan Soyer’e plaket ve Lions’un simgesi aslan heykeli armağan eden İzmir Alsancak Lions Kulübü Başkanı Buket Yılmaz ile İzmir Gündoğdu Lions Kulübü Başkanı Işılay Dede, İzmir’e hizmet ve İzmir’in sorunlarını çözmenin ortak amaç olduğunu ve bu amaçla yapacakları sosyal projelerde fikirlerinden, önerilerinden, tavsiyelerinden faydalandıklarını ve ortak projeler için destek vereceği ve kendilerini destekleyeceği için Başkana teşekkür ettiler.

Geceye ev sahibi kulüplerin dışında 23 kulüp başkanı ve üyelerinden oluşan Lionlar, Leolar ile davetliler katıldı. Genel Yönetmen Lion Teoman Akçalı, Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Erdal Emiroğlu, Genel Yönetmen 2. Yardımcısı Refik Dinç, Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Ziya Nazlı, Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni Yusuf Erkan’da ortak toplantıda yer aldı.
GECENİN DİĞER FOTOĞRAFLARINA ULAŞMANIN YOLU AŞAĞIDAKİ BUTONDA...

Fotoğraf Galerisi
YORUM YAZ
Diğer Haberler

Güçlü Kadınlar Güçlü Yarınlar

Kral Günü kutlandı

EN Hotel’de “Bahara Merhaba” partisi

Chaine des Rotisseurs İzmir Scappi’de

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Arşiv