Birleşmiş Milletler gibi kampüs

  • 0
  • 562
Yazı Boyutu:

22 ülkenin üniversite öğrencisi, AIESEC’in ‘Dünya BizeKatılıyor’ projesi kapsamında Yaşar Üniversitesi’nde buluştu. İzmir’de çeşitliokullardan lise öğrencilerinin de katıldığı projede Selçuk Yaşar Kampüsü adetaülkeler panayırına dönüştü.

Dünyanın sayılı organizasyonlarından
Dünyanın en büyük öğrenci organizasyonları arasındagösterilen AIESEC’in ABD, İspanya, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Cezayir gibidünyanın 22 ülkesinden 30 üniversite öğrencisinin ve İzmir’in çeşitliokullarından lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen projesi renkligörüntülere sahne oldu. Türkiye’nin 11 ilinde, İzmir’de ise yalnızca YaşarÜniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen projenin İzmir sorumlusu  Yaşar Üniversitesi Ulusalararası İlişkilerBölümü öğrencisi Meriç Güzel oldu. Farklı liselerin katılımıylagerçekleştirilen projeyi değerlendiren Yaşarlı Meriç Güzel organizasyonunönemine değindi. Güzel, “Bu proje yurtdışından ülkemize gelen üniversiteöğrencilerine Türkiye’yi en iyi şekilde tanıtma fırsatı sağlarken aynı zamandalise öğrencilerinin de yabancı dillerinin gelişimine büyük katkı koymaktadır”dedi. 

Her biri gelenekselkıyafetlerini giydi
Farklı kültürleri bir araya toplamayı başaran ve Türköğrencilerinin uluslararası bilgi birikimlerini artırmayı hedefleyen projekapsamında ülkeler standları açıldı. Geleneksel kıyafetlerini giyen öğrencilerfarklı dillerde şarkılar  söylediler.Çeşitli aktivitelerin yapıldığı etkinlikte eğlenceli oyunlar da oynandı.  

Dünya Bize Katılıyor (Myself My World) Projesi nedir
Dünya Bize Katılıyor Projesi 2008 yılından itibaren her yılgerçekleştirilen, lise öğrencilerine yönelik kişisel gelişim ve eğitimprojesidir. Bu proje çerçevesinde her yıl ülkemize gelen 200’den fazla yabancıüniversite öğrencisi yaz aylarında gerçekleşen kamplarda lise öğrencileriyleöğrenme ağları oluştururlar.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Son 30 gün önerileri

Arşiv