Bize Güvenin

  • 0
  • 648
Bize Güvenin
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ülkenin içinden geçmekte olduğu sıkıntılı sürecin toplumun eğitimsiz bırakılmasından kaynaklandığını belirten Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina gençler adına anlamlı bir çağrı da bulundu. Gezi gençliğinin verdiği mesaja dikkat çeken Başkan Piriştina anne babalara “Bize güvenin” diye seslendi.
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi’nin Ankara’da düzenlediği “Biz varız, ya siz” etkinliğine konuşmacı olarak katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan anne-babalara anlamlı bir çağrı geldi. Kendisinin de genç bir belediye başkanı olduğunun altını çizen Başkan Piriştina, “Bize güvenin” derken, “2 yıl önce Gezi’de gençlik ‘Biz Varız’ dedi. CHP bu mesajı çok iyi aldı. Kentlerin yönetimlerini benim gibi gençlere emanet etti” diye de ekledi.

Türkiye’nin önde gelen yazar, sanatçı, sivil toplum örgütü temsilcisi ve aydınının katıldığı “Biz Varız, Ya Siz?” etkinliği Ankara’da ATO Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın evsahipliğini yaptığı etkinlikte, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın yanı sıra, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, sanatçılar Gülsen Tuncer ile Faruk Demir, gazeteciler Bekir Coşkun, Mustafa Muttlu, Barış Pehlivan ile Barış Terkoğlu da konuşmacı olarak katıldı.

MİNİKLERDEN ŞAPKA REKORU
ADD’nin etkinliği ilginç bir de rekora imza attı. Şapka Devrimi’nin 90. Yıldönümü dolayısıyla 680 öğrenci ve katılımcı aynı anda şapka giyerek, Guiness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Rekor için kendi yaptıkları şapkalarla sahneye çıkan minikler, salonda bulunanlara da şapka dağıttı. Miniklerin bu jestini karşılıksız bırakmayan büyüklerin de şapka takmasıyla salon rengarenk bir atmosfere büründü.


‘BİZ GENÇLERE YATIRIM YAPIYORUZ’
Ankara’daki etkinlikte büyük bir ilgiyle karşılanan Buca Belediye Levent Piriştina, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Bugün yaşadığımız sürecin en önemli nedeni toplumun eğitimsiz bırakılmasıdır. Bu yüzden biz gençlere yatırım yapıyoruz. Biz genç siyasetçiler yaşadığımız kentlerde mücadeleyi bırakmıyoruz” dedi.

Etkinlik boyunca büyük ilgi gören Buca Belediyesi standında Ankaralılarla sohbet eden Başkan Piriştina projeleri hakkında da bilgi verdi. Eğitim yatırımlarına önem verdiklerini belirten Başkan Piriştina, ziyaretçilere Buca’nın üzümü ve kirazından da ikram etti.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv