Bornova’da yüzme kurslarına yoğun ilgi

  • 0
  • 899
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi’nin Işıkkent Tesislerindeki yarıolimpik açık ve kapalı havuzlarda verdiği yüzme kursları yediden yetmişe yoğunilgi görüyor. Hizmete girdiği günden bugüne eğitimlerden yararlananların sayısı2 bini aştı. Ayrıca Tesislerden bedensel, zihinsel ve otistik gibi engel ya da sağlıksorunu yaşayan çocuklar da ücretsiz olarak yararlanıyor.  

BornovaBelediyesi’nin yüzme kursları, 6-15 yaş arası küçükler,16 yaş üzeri yetişkinlerve engelliler olmak üzere üç ayrı kategoride veriliyor. Haftada iki gün birersaat olmak üzere ayda 8 saat eğitim alan kursiyerler, hem yüzme öğreniyor, hemde keyifli zaman geçiriyor. Bornova Belediyesi Işıkkent Spor Tesisleri’ndekiyarı olimpik açık ve kapalı Havuzu’nda yıl boyunca devam eden eğitimlerde her10 kişiye 1 antrenör düşüyor. 

Engelliler ve dar gelirlilere ücretsiz 
BornovaBelediyesi, 3 yıldır sürdürdüğü sosyal sorumluluk projesi ile engelliler vemaddi durumu yetersiz olan ailelerin çocuklarına ücretsiz yüzme kursu veriyor.Eğitimlerden bedensel, zihinsel ve otistik gibi engel ya da sağlık sorunuyaşayan çocuklar yararlanıyor. Haftada 1 saat kurs alan çocuklar, servisle evlerindenalınıp, aynı şekilde evlerine bırakılıyor. Eğitimler birebir antrenör eşliğindegerçekleşiyor. Aynı program engelli yetişkinler içinde uygulanıyor. BornovaBelediyesi’nin ücretsiz yüzme kursundan yararlanmak isteyen çocukların dermatolojikve fizyolojik ya da engelli raporu olması gerekiyor. Aileler, bu raporlar veiki fotoğraf ile birlikte Bornova Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’nebaşvuru yapıyor. 

Önemliprojeleri hayata geçirirken sosyal belediyecilik anlayışını da ön planda tuttuklarınıbelirten Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, “Rutin belediyeişleri ve hizmetlerinin yanında eğitim, kültür, sanat ve spor alanlarında daBornovalıların yanında oluyoruz. Bu anlayışla açtığımız yüzme kurslarımız büyükilgi görüyor” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv