Bornova’nın ‘sağlık üssü’

  • 0
  • 926
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi, heryaştan binlerce Bornovalının derdine derman oluyor. Sağlık Köyü Projesi’nin ilkadımı olarak 2011 yılından bu yana hizmet veren Merkez, Bornova Belediyesi’ninsağlık üssü haline geldi. Evde bakım hizmetlerinden, hastalık izleme programınakadar pek çok özel hizmet modern bir anlayışla buradan yürütülüyor 

BornovaBelediyesi’nin 2011 yılında hizmete açtığı Özgül Gündüz Halk Sağlığı Merkezi,Bornovalıların sağlığını korumak için hizmet veriyor. İçinde Yaşlı GündüzBakımevi, Çocuk Eğitim Merkezi ve İş Sağlığı Merkezi binalarının da önümüzdekisüreçte yapılacağı Sağlık Köyü’nün ilk adımı olan Özgül Gündüz Halk SağlığıMerkezi’nde pek çok sağlık hizmeti veriliyor. 

SağlıkKöyü’nü aktif bir biçimde kullanan Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü,Türkiye’ye örnek gösterilen ‘Evde Bakım Hizmetleri’ni buradan koordine ediyor.Her yıl binlerce yaşlı, gebe, lohusa ve bebeğin bakımı ve takibigerçekleştiriliyor. 

İlk etaptaEvde Bakım Hizmetleri'nin koordinasyon merkezi olarak çalışmaya başlayanMerkez’de başta Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı baştaolmak üzere, çeşitli fakültelerle işbirlikleri yapıldı. Merkez’de ayrıca ‘EvdeBakım Hizmetleri'nin bir ayağı olan ağız ve diş sağlığı hizmeti de veriliyor. 

BornovaBelediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, daha sağlıklı bir gelecek içinilçede 7’den 70’e herkese sağlık hizmeti götürmeye gayret ettiklerinisöyleyerek, “Bu kapsamda evde bakım hizmetlerimizden yaşlılar, hamileler,çocuklar yararlanıyor. Yaşlılarımızın her türlü sağlık kontrolleri yapalıp,evleri temizleniyor, kişisel bakımları yapılıyor. Hamileler için ise hembilgilendirici eğitimler veriyoruz, hem de bu süreçte ve doğum sonrasındasağlık desteği veriyoruz. Sağlık Köyü projemiz sayesinde daha kaliteli vekapsamlı hizmetler üretiliyor” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Arşiv